Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kartupeļu biezputra?

Pazīstams amerikāņu teiciens: neizbēgama ir tikai nāve un nodokļi. Mēs esam pamanījušies šo teicienu koriģēt, pievienojot gluži jaunas, tikai mums raksturīgas neizbēgamības. Piemēram, Šlesers, korupcija, bezdarbs, nodokļu maksātāju naudas nesodīta izsaimniekošana personīgam labumam utt.Tām tagad pievienojušies taloni, par kuriem nupat runājuši Latvijas Bankas spicvīri ar pašu Rimšēviču priekšgalā.

Tā ir pati svarīgākā, tālejošākā ziņa kopš krīzes sākuma. Runa ir par katastrofu, pilnīgu sagrāvi valsts mērogā! Ja viena no Latvijas pašām augstākajām amatpersonām to teikusi publiski, tad esam tiesīgi vaicāt un uzzināt – kas īsti tiek gatavots?  

Vai taloni būs naudas surogāts, lietojams, dabīgi, tikai Latvijas teritorijā?

Varbūt saņemsim algu talonos, kurus varēs iemainīt pret putraimu kilogramu (droši vien to tad arī brauca izpētīt tautas kalpi Kubā; tagad, jaunajos apstākļos - marš prom, pieredzes apmaiņā uz Ziemeļkoreju!).

Tie ir tikai pamatjautājumi. Jo apkārt tiem problēmu gūzma. Viens gan ir skaidrs – šādi soļi Latviju izslēgs no pilnvērtīgas finanšu un tirdzniecības aprites starptautiskā vidē. Tātad eksistence pie kartupeļu biezputras un zīļu kafijas. Ja tas jau reiz nebūtu piedzīvots pie vācu un krievu kungiem, tad varbūt būtu pat interesanti. Bet nemaz gan nav interesanti uzzināt, ka mūsu pašu bāleliņi noveduši Latviju pie šādas katastrofas apzināti un acīmredzot mērķtiecīgi (kaut vai neko nedarot tad, kad to vēl varēja). Jautājums katram no mums – kam gan esam uzticējuši savas valsts pārvaldi...

Likumi neparedz kriminālu atbildību par aplamas politikas nodarītajiem zaudējumiem – diemžēl... Un politisko atbildību šajā valstī nav pieņemts uzņemties, te pat kriminālprocesā iesaistītie ir labu labie premjera kandidāti. Atliek vēlēšanas, kuras gan tuvojas neizbēgami. Bet Šlesers vai kāds cits no līdzšinējiem bodniekiem atkal amatā - tā nebūt nav vēlēšanu neizbēgamība. Par neizbēgamību to varu padarīt es, tu un mēs visi balsojot vai nebalsojot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja