Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nākotnes plāniem topošajai Kim? mājvietai Hanzas ielā 22

Pēc 15 gadu publiskās darbības un divām dažādām īres mājvietām 2024. gada martā Latvijas Republikas Saeimā tika pieņemts likums, kas paredz Kim? īpašumā nodot valsts nekustamo īpašumu Hanzas ielā 22, lai to pilnībā atjaunotu un atvērtu plašākai sabiedrībai desmit gadu laikā. Kim? aicina iepazīties ar Hanzas ielas 22 vīziju, nākotnes plānojumu un programmu projekta mājaslapā www.kimhanzas22.lv.

Hanzas ielā 22 zem viena jumta tiks apvienotas laikmetīgās mākslas izstāžu zāles, mākslinieku studijas, starptautiskas rezidences, publiski pieejams dārzs ēkas iekšpagalmā, hidroponikas ferma un starpdisciplinārs izglītības centrs. Izstāžu un publiskajai programmai kopā tiks atvēlēti ap 500 kvadrātmetru ēkas pirmajā stāvā, savukārt otrajā stāvā plānots iekārtot 12 mākslinieku studijas un 4 rezidences starptautiskiem mākslas profesionāļiem. Hanzas ielas 22 darbībā būtiska nozīme tiks vērsta uz stardisciplināru mākslas izglītību, kā arī tiks attīstīta jauna programma – Kim? Laboratorija, kas fokusēsies uz radošā sektora prasmju dažādošanu, jauno tehnoloģiju rīku apgūšanu un sadarbību veicināšanu starp radošajām un citām nozarēm.

No 1948. gada līdz 2015. gadam ēkā atradās izglītības iestādes – Rīgas pārtikas rūpniecības tehnikums un Rīgas Uzņēmējdarbības koledža, taču kopš iestādes reorganizācijas tā bijusi neizmantota. Ēka šobrīd atrodas pirmsrenovācijas stāvoklī un pilnībā tiks atjaunota līdz 2034. gadam. Kamēr Hanzas ielas 22 ēkā nav uzsākti renovācijas darbi, Kim? piedāvā kultūras profesionāļiem dažāda izmēra telpas īstermiņa un vidēja termiņa īrei.

Hanzas ielas 22 atjaunošanas laikā Kim? turpinās savu darbību Sporta ielā 2, regulāri īstenojot notikumus jaunajā ēkā. Šī gada decembrī telpās norisināsies ikgadējā mākslas izstāde – akcija Black Market, kur būs iespējams iegādāties Latvijas mākslinieku darbus. 2025. gada maijā ēkā tiks atklāts otrais Kim? laikmetīgās mākslas festivāls Ēdene.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja