Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Katras sievietes fantāzija

Kinorežisore Sofija Kopola izveidojusi somu un kurpju kolekciju Francijas modes namam Louis Vuitton

"SOMAS ir solīdas un izsmalcinātas, kurpes - elegantas un ērtas," Parīzē dzīvojošās amerikāņu kinorežisores un scenāristes Sofijas Kopolas (37) kolekciju raksturo viena no ietekmīgākajām modes kritiķēm pasaulē laikraksta International Herald Tribune modes redaktore Sūzija Menkesa.

Jau 15 gadu vecumā S.Kopola bija praktikante modes namā Chanel Parīzē. 80.gados Francijas galvaspilsētā viņa deva priekšroku saplēstiem, izbalējušiem džinsiem, tolaik Sofijai patika itāļu zīmols Fiorucci. Viņa bija sajūsmā par amerikāņu modes mākslinieka Marka Džeikobsa 1992.gada kolekciju grunge stilā, ko viņš veidojis zīmolam Perry Ellis: "Tas bija tieši tas, ko es gribēju!" 90.gados S.Kopola ģērbās M.Džeikobsa tērpos, kuri atgādināja krāmu tirgū atrastos. Sofija Kopola un Marks Džeikobss, kurš ir modes nama Louis Vuitton mākslinieciskais vadītājs un attīsta arī savu zīmolu Marc Jacobs, kļuva par labiem draugiem. Sofija bija parfīma Marc Jacobs reklāmas seja.

M.Džeikobss, vadot Louis Vuitton, ir atvērts sadarbībai ar spilgtiem mūsdienu kultūras prātiem - veiksmīgi realizēti projekti ar māksliniekiem Takaši Murakami un Ričardu Prinsu, kā arī ar modes nama Comme des Garcons dibinātāju Rei Kavakubo. Patlaban briest Louis Vuitton un repera Kanje Vesta kopīgā kolekcija. "Man patīk mode, bet tā nav manas darbības fokusā," uzsver S.Kopola. "Es kolekcionēju fotogrāfijas un mākslas darbus," viņa piebilst. Uzsākot sadarbību ar Louis Vuitton, Sofija vēlējās izveidot "perfektu somu, kas vēl nebija izgudrota" - ietilpīgu, bet vieglu un ne pārāk lielu sieviešu somu visai dienai. Tai ir jābūt somai, kurai piemīt izsmalcinātība un diskrētums, skaidro autore. Nu šī soma beidzot ir radīta - tā maksā aptuveni 1600 eiro, savukārt mazā vakara somiņa ar "iebūvētu" spogulīti - 800 eiro. Sandales (500 eiro) no Sofijas Kopolas kolekcijas veidotas viņas personisko atmiņu iespaidā - tas ir "veltījums" S.Kopolas mātes Yves Saint Laurent kurpēm, kādas viņai bija 70.gados. S.Kopolas izdomātās somas un kurpes jau tagad var iegādāties atsevišķos Louis Vuitton viekalos visā pasaulē.

Pērn S.Kopola ar savu tēvu Frānsisu Fordu Kopolu parādījās Louis Vuitton reklāmās (pirms viņiem LV somas reklamēja Skārleta Johansone, Dženifera Lopesa, Uma Tūrmane, Katrīna Denēva, Mihails Gorbačovs, Andrē Agasi un Štefija Grāfa, Kīts Ričardss; šajā sezonā LV reklāmas seja ir Madonna). Sofija neizslēdz iespēju, ka nākotnē varētu iesaistīties arī apģērbu dizainā (pirms desmit gadiem Japānā viņa ar draudzenēm dibināja apģērbu zīmolu Milk Fed, kas pastāv joprojām): "Taču man trūkst pacietības, lai iemācītos visas nepieciešamās detaļas - par proporcijām un tā tālāk. Apģērbu dizains ir process, kas neapstājas. Kinoindustrijā ir vieglāk - vasarā var aiziet atvaļinājumā."

"Esmu kaliforniete, man patīk justies ērti - nevaru valkāt neko smagu. Tērpam ir jābūt tādam, lai es to nejūtu," par savu stilu saka S.Kopola. "Taču es vēlētos izskatīties tikpat eleganti kā sievietes, ar kurām draudzējās mani vecāki un kuras es atceros kopš bērnības, - aktrises Karola Bukē vai Aurora Klemāna. Parīzes sievietēm ir savs stils - viņas necenšas izskatīties pēc meitenītēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja