Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ko darīt ar simtiem bērnu un abortu tēviem?

Vai drīkst zagt automašīnas? Protams, ka nedrīkst, jo tas ir noziegums, un tie, kuri zog, tiek gan tiesāti, gan sēdināti cietumos. Bez žēlastības. Vai drīkst pārgulēt ar 15 gadus vecu meiteni? Nepilngadīgas personas drīkst, bet pilngadīgas gan nedrīkst, jo šādos gadījumos tas ir noziegums, un par to draud kriminālatbildība tieši tāpat kā par mašīnu zā-dzī-bām, tikai par šiem vīrieši — simtiem bērnu un abortu tēviem kaut kā ir aizmirsts, un cie-tumos viņus neviens neliek, vismaz mūsu Latvijā — ne.

Nekas neparasts šajos noziegumu stāstos no vienas puses nav — vecāks puisis, meitenei pirmā mī-lestība, apburta un sapņaina, pirmā nakts, sekss, pēc dažām nedēļām pui-sis ir pazudis un meitene pēc dažām nedēļām uzzina, ka viņa ir stāvoklī. No otras puses — krimi--nāllikumā melns uz balta ir 161.pants, kurš saka — ja pilngadīga persona ir stājusies dzi-mumsakaros ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, tad par to draud cietum--sods līdz pat četriem gadiem. Lai pierādītu šo noziegumu, mūsdienās ar sveci klāt stā-vēt nevajag, pietiek ar DNS analīzēm un pietiek pierādīt, ka tajā brīdī viens bijis virs 18, bet otrs zem 16, un viss. Brīvā griba, labsajūta, mīlestība, aizrautība utt. — to visu vēlāk var vērtēt tiesa, taču li-kums nekādas šāda veida atlaides nedod.

Taču vai šīs lietas kāds izmeklē? Līdz policijai visbiežāk šāda veida informācija nemaz nenonāk, jo šobrīd valstī nav radīta sistēma, ka medicīnas iestādes, kurās dzimst šie jauno māšu bērnu, ginekologi, kuri viņas pārbauda, vai bāriņtiesas, kur tiek sarūpēti bērna aizbildņi, policijai ziņotu par visiem gadījumiem. Bet vienīgi policija no visām šīm institū-cijām ir tiesīga sākt kriminālprocesu un izmeklēt, kurš un cik vecs ir bērna tēvs.

Taču, iespējams, par visu jāpadomā ir citādāk. Iespējams, mūsu bērni 14 un 15 gados jau ir gana pieauguši, lai izlemtu paši, kad un ar ko stāties dzimumsakaros, un nevajag tiesāt vīriešus, ja kāda pusaudze, noskatoties Sekss un lielpilsēta kārtējo sēriju, viņam ir paziņojusi — es arī gribu seksu! Iespējams. Kaimiņi igauņi šo jautājumu atrisinājuši, seksa ve-cu-ma cenzu nolaižot no 16 līdz 14 gadu vecumam. Lūdzu! Laiks atrisināt šo problēmu arī mūsu valstij, un lai Bērnu un ģimenes lietu mi-nistrija beidzot pierāda savu varenību un lietderību!

Tātad ir divi ceļi: vai nu visos gadījumos, kad nākusi gaismā dzimumsakaru esamība, iero-sināt kriminālprocesus, meklēt rokā tēvus un pilngadīgos tiesāt vai nu samazināt seksa vecuma cenzu. Lai nesanāk tā, ka par mašīnu zādzībām mūsu valstī tiesā, bet par sabojātām pusaudžu dzīvēm — ne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja