Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kopā mēs būsim vēl lielāks spēks!

Pēcvēlēšanu noskaņojumā mani pārņem dalītas jūtas. Esmu patiesi gandarīts par Pilsoniskās Savienības (PS) panākumiem vēlēšanās, īpaši Eiropas Parlamentam (EP). Tagad PS ir jāgatavojas darbam EP lielākā frakcijā - Eiropas Tautas Partijā, citiem savukārt vadīt pašvaldības un citiem būt konstruktīvā opozīcijā. Tomēr ne visi rezultāti ir iepriecinoši Latvijas tālākai attīstībai uz pārtikušu un labi pārvaldītu valsti. Tagad ir īstais laiks domāt par Saeimas vēlēšanām.

Šonedēļ runājot ar politiķiem, zinātniekiem un pilsonisko sabiedrību Prāgā, Stokholmā un Briselē, dzirdēju par asām debatēm starp vairākuma un opozīcijas partijām valstu iekšienē un Čehijas gadījumā par vairāku politiķu savtīgu rīcību, kas kaitēja valsts tēlam, bet nevienā gadījumā nav dzirdēts par to, ka kāds politiskais spēks būtu gatavs pildīt citas valsts politisko pasūtījumu.

Domājot par Latvijas nākotni, mums ir vajadzīgs liels un spēcīgs politisks spēks, kas iestājas par labi pārvaldītu, konkurētspējīgu un eiropeisku Latviju. Pēc šīm vēlēšanām ir skaidrs, ka PS ir vērā ņemams spēks, bet tā nav vienīgā partija, kura domā par citu politisko kultūru Latvijā, par attīstību, izglītību un mūsu valsts nākotni. Ja šīs partijas spēs vienoties, ja citi Latvijas cilvēki piebiedrosies, mēs varēsim izveidot vēl lielāku spēku, kas panāks labāku Latviju mums, mūsu bērniem un mazbērniem.

Ne jau katrai nedaudz atšķirīgai pieejai nodokļu politikā ir vajadzīga sava partija. Patiesi demokrātiskā partijā vai partiju apvienībā neviens nelemj "Mākoņos" nesaskaņojot ar citiem, bet notiek diskusijas, semināri un viedokļu saskaņošana. Lielā partijā vienmēr pastāvēs zināma viedokļu dažādība, citi būs vairāk centriski, citi zaļo ideju aizstāvji, citi vairāk pievērsīsies uzņēmējiem, bet kopīgu principu un pamatnostādņu rāmjos šādas diskusijas partiju tikai stiprina un padara to radošāku un produktīvāku.

Vai tas nenāks par labu Latvijai, ja Pilsoniskā Savienība, Jaunais Laiks un Sabiedrība Citai Politikai spēs veidot kopīgu demokrātisko spēku platformu Saeimas vēlēšanām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja