Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kultūras ministrija apbalvos izcilākos topošos māksliniekus un viņu skolotājus

Kultūras ministrija (KM) arī šogad apbalvos topošos mūziķus, māksliniekus, dejotājus un viņu skolotājus par 2008.gadā gūtajiem izcilākajiem sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs. Ikgadējās balvas pasniegšanas ceremonija un audzēkņu koncerts notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē 9.aprīlī plkst. 12 - informēja Dzintra Rimšāne, Kultūras un radošās industrijas izglītības centra (KRIIC) speciāliste radošās industrijas izglītībā.

Šogad Kultūras ministrijas balva tiek piešķirta 31 audzēknim, no tiem 12 tiek apbalvoti mākslā, 17 - mūzikā un 2 - dejā, kā arī 37 skolotājiem un koncertmeistariem. Balvas laureāti un pedagogi pārstāv tādas skolas kā Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu, Rīgas horeogrāfijas vidusskolu, Jūrmalas mūzikas vidusskolu, Baldones mākslas skolu, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kā arī citas mākslas un mūzikas skolas un jaunrades centrus Rīgā un reģionos. Kopīgajam balvu fondam šogad piešķirti 7 000 latu, un katrs no pretendentiem saņems KM atzinības rakstu un naudas balvu. Audzēkņu izcilie panākumi starptautiskos konkursos un izstādēs apliecina kultūrizglītības radošo potenciālu un dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas pozitīvā tēla veidošanā pasaulē.
Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem šogad no profesionālajām mūzikas, mākslas un horeogrāfijas skolām tika saņemts vislielākais pretendentu pieteikumu skaits- kopā 311, no tiem − 217 mūzikā un dejā un 94 mākslā. Par balvas piešķiršanas kritērijiem ekspertu žūrija uzskatīja konkursa starptautisko nozīmīgumu un prestižu konkrētajā mākslas nozarē un audzēkņa sniegumu tajā. Konkursi tika sadalīti trīs grupās A, B, C atbilstoši to nosacījumiem, programmas un izvirzīto uzdevumu sarezģītības līmenim, dalībnieku skaitam un pasākuma starptautiskai rezonansei. Ņemot balvas fonda finansējuma samazinājumu, šogad žūrijas komisija nolēma apbalvot tikai A grupas - prestižu konkursu 1., 2. un 3.vietu ieguvējus.

Latvijas skolēni ir guvuši panākumos tādos augstas klases konkursos kā Augusta Dombrovska 6.starptautiskajā konkursā Rīgā, Starptautiskajā Zahari Mednikarov jauno kordiriģentu konkursā Albenā (Bulgārija), Maskavas Dāvida Oistraha 3.starptautiskajā vijolnieku konkursā (Krievija), 36.Starptautiskajā bērnu vizuālās mākslas konkursā LIDICE 2008 (Čehija), 16.Starptautiskajā Eiropas liceju parlamenta konkursā (Itālija), 2.Starptautiskajā jauno mākslinieku konkursā "Young? Creative? Chevrolet?" Turīnā (Itālija), 5.Starptautiskajā dejas festivālā "Tanzolymp" Berlīnē (Vācija) un citos.

Kultūras ministrijas balva par sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs tika izveidota 1998.gadā. Tā ir vienīgā balva, ar kuru Latvijas valsts atzīmē audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja