Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies performances mākslas festivāls

Šonedēļ, 16. un 17. jūnijā, Rīgā norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) doktorantūras programmas organizēta 2. starptautiskā zinātniskā konference, kuras ietvaros notiks arī mākslas performance par tēmu Citādība.

Paralēli akadēmiskajam virzienam konferences laikā ikvienam būs iespēja apmeklēt ķermeniskās mākslas performanci, kas šogad veltīta tēmai Citādība. Gan mākslinieku individuālās, gan grupas performances būs iespējams piedzīvot LMA telpās no 17. līdz 19. jūnijam (17. jūnijā no plkst. 19.00-24.00, 18. un 19. jūnijā no plkst. 13.00-22.00).

Performances mākslas festivālu organizē LMA docente, mākslas zinātniece un Latvijas Performances mākslas vadītāja Laine Kristberga kopā ar Latvijas un ārvalstu māksliniekiem no Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Nīderlandes, Vācijas, Lietuvas, Serbijas, Meksikas un Itālijas. Savukārt Latviju tajā pārstāvēs mākslinieki  Anna Maskava, Arvis Kantiševs, Laura Šterna, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas performances mākslas studenti un Latvijas Performances mākslas centra performances kursa absolventi. 

"Šā gada festivāla tēma Citādība ļauj pievērsties identitātes aspektu analīzei, jo sevišķi tikko pārdzīvotās pandēmijas kontekstā, kad novērojām sabiedrības polarizēšanos un populisma uzplaukumu," stāsta Latvijas Performances mākslas centra vadītāja Laine Kristberga.

LMA starptautiskās zinātniskās konferences galvenais mērķis ir mainīt līdzšinējos pieņēmumus par mākslas zinātni kā abstrakciju un parādīt, ka tā pilnvērtīgi iekļaujas un papildina arī citas nozares, tādējādi paplašinot mākslas zinātnes jēdzienu. Konferencē paredzēta atsevišķa sekcija Humanitāro un dabaszinātņu sinerģija: zināšanu ekoloģijas, ķermenis un performativitāte, kurā savu dalību ir apstiprinājuši starptautiski atzīti un vietējie pētnieki, tādi kā Dominiks Džonsons (Dominic Johnson) no Londonas Universitātes (Apvienotā Karaliste), Anja Molle Lindelofa (Anja Mølle Lindelof) no Roskildes Universitātes (Dānija), Maikls Eigtveds (Michael Eigtved) no Kopenhāgenas Universitātes, Anne Sauka no Latvijas Universitātes un citi.

Konference notiks hibrīdformātā gan tiešsaistē, gan klātienē un tajā piedalīties aicināts ikviens interesents.

LMA zinātniskās konferences sadarbības partneris Signet Bank, kas turpina mērķtiecīgi atbalstīt mākslas nozares attīstību.

Detalizētāka konferences programma pieejama šeit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja