Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Līderis ir miris?

Vašingtonā karsti un garlaicīgi. Karsti vārda vistiešākā nozīmē. Vidēji turas ap +35. Garlaicīgi tāpēc, ka atvaļinājumu laiks. Bez brīvdienām rosās tikai abi prezidenta kandidāti. Ne jau Vašingtonā, bet citās politiski svārstīgās pilsētās un štatos. To redz televīzijā, gandrīz bez mitas.

Galvaspilsētā viss skaidrs. Te pārliecinoši balos par Baraku Obamu. Tas ir diezgan stabili. Daži nēsā krekliņus ar viņa smaidu, šur tur logos ielikti plakāti ar viņa vārdu. Vietām vēl vīd izbalējusi Hilerija. Džona Makeina gan te nav. Redzēju tikai suvenīru veikalā, kur var nopirkt no kartona izgrieztu figūru reālā izmērā.

Kad satieku jaunos draugus un paziņas, pat nav vērts jautāt, par ko viņi balsos. Vai tad var būt citādāk? Tiesa, pēdējā laikā viņi arvien biežāk sūdzas. Saka, ka varbūt nebalsos vispār. Obama viņus esot pievīlis. "Obama vairs nav līderis, Obama ir kļuvis par politiķi", saka Maikls. Tādu galvaspilsētā jau pietiek.

Vēl pirms gada, pat dažiem mēnešiem harizmātiskais Obama aizrāva ar savu degsmi un saukli Pārmaiņas! Tagad ir sajūta, ka izmainījies viņš pats. Demokrātu partijai piederīgie priekšvēlēšanās viņam palīdzēja pārspēt Hileriju, jo Obama solīja nomenklatūras revīziju. Tagad pats sācis laipot, jo mēģina izpatikt pēc iespējas vairākiem vēlētājiem un līdz ar to zaudējis tiešumu un asumu.

Runā, ka republikāņa Makeina stratēģiju šobrīd veido tie paši stratēģi, kas palīdzēja ievēlēt Džordžu Bušu. Irākas jautājums tiek pieslāpēts. Tā vietā labāk parunāt, piemēram, par degvielas cenām. Amerikāņi gaužas, ka tā šobrīd ir nejēdzīgi dārga - 3,75 dolāri par galonu, tas ir, 47 santīmi par litru. Makeins mudina ignorēt ekologu protestus un atļaut jaunus urbumus pie ASV krastiem. Būs vairāk naftas pašiem un nebūs jāpērk par dārgu naudu ārzemēs. Obama visu laiku bija pret šādiem urbumiem. Tagad laipo.

Pirms dažām dienām viņš pārsteidza savus liberālos atbalstītājus, dīvaini komentējot savu nostāju abortu jautājumā (jā, ir XXI gadsimts un šis aizvien ir viens no būtiskākajiem jautājumiem amerikāņu vēlētāju prātos). Līdz šim Obama aizstāvēja sievietes tiesības uz abortu, bet, nonācis reliģiskā jautājumu/atbilžu pasākumā iztiecās, ka iestājās par Dieva dotām tiesībām dzīvot, taču šo jautājumu vēlas skatīt kopainā ar vēršanos pret spīdzināšanu, nabadzību un nevajadzīgiem kariem. Ko viņš ar to gribēja pateikt?, rauc pieri liberāļi.

Šobrīd sastingušajā ekonomikā spožus risinājums nesola neviens no kandidātiem. Ar izteikumu, ka "es būšu labāks par Bušu" vairs nepietiek. Tāpēc gan Makeins, gan Obama popularitātes aptaujās pašlaik mīņājas ap 45%. Obamam ir lielāks iemels uztraukties, jo vēl pirms mēneša viņa bija vidēji 5% pārsvars. Tobrīd šķita, ka vienīgā persona, kas viņam var aizcirst durvis uz Balto namu, ir pats Omaba. Ja kļūdās un izdara kādu aplamību.

Varbūt viņa lielā kļūda būs vēlme izpatikt visiem? Laipošana? Iespējams, ka izrāvienu vienam vai otram kandidātam dos viceprezidentu izvēle. Tam jānotiek kuru katru brīdi.

Citādāk ir garlaicīgi. Un karsti. +35.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja