Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mānīšanās un solidaritāte

Nu esam ar blīkšķi iekšā....jā, nu kur? Piemērotākā apzīmējuma izvēli atstāju lasītāja lamu vārdu krājumam un iztēlei.Pie manis un mums visiem tagad  vēršas ar patētiskiem aicinājumiem būt solidāriem. Piedodiet, ar ko lai es te solidarizējos? Ar tiem, kuri priekšvēlēšanu laikā spēlēja polittehnoloģiskās spēles, kuri mums solīja nesamazināt to un šito? Tā bija vistīrākā mānīšanās un laika zaudēšana.

Laiku vajadzēja izmantot strukturālām reformām (likvidējot neskaitāmās aģentūras un to meitas uzņēmumus, kuri izveidoti, lai sekmīgi piesavinātos nodokļu maksātāju naudu  - piemēram, VNĪ aģentūru, kura no VALSTS iestādēm iekasē milzu īres maksas par VALSTS īpašuma lietošanu. Godātie Krīger, Egle un Jaunzeme, te ir piemērs līdzekļu ietaupīšanai, bet savi zēni jau neļaus, vicinās  likumus, līgumus, viss sastellēts izdevīgiem darījumiem). Vajadzēja jau decembrī vai vismaz, Dombrovskim stājoties amatā, ieviest progresīvo nodokli, aplikt ar nodokli dividendes, samazināt PVN, atbrīvot ceļu uzņēmēju iniciatīvai. Būtu vairāk naudas tagad, nevajadzētu kārtējo reizi dažādu valdību nekompetenci uzvelt visvārgākajiem, likt tiem maksāt par kungu biezajām galvām. Un vienlaikus žņaugt nost uzņēmējus. To prasot ES? Nevajag stāstīt pasakas. Bet pats briesmīgākais ir galvu reibinošais veids, kā valdība rūpīgi pataupīja bargo vēsti dienai pēc vēlēšanām. Tas ir tik izteikts cinisms un nicinājums pret „muļķo” tautu, ka tagad nu nevajag vāvuļot par solidaritāti. Solidāritāte ar pensionāriem, ar skolotājiem, policistiem - jā, bet ne ar cinisko polittehnologu veidojumiem – valdību un augstajām amatpersonām! Šiem veidojumiem nav tiesību prasīt solidaritāti no tiem, kuriem ar savu vajadzību  samazināšanu zem izdzīvošanas līmeņa nu jālāpa deficīts, ko radīja Kalvīša un Godmaņa valdības neprāts.. Tagad uz uz ilgiem gadiem esam iegrūsti nabadzībā. Kāda te solidaritāte!   Ja skatāmies dziļāk un domājam par nākotni, tad šai valdībai no paša sākuma bija jāmeklē citi pamati, atsakoties no _Latvijas Ceļa_ ieviestās un tad sekmīgi (valdošo labā!) turpinātās _Washington Consensus _ideoloģijas principiem (privatizācija! liberalizācija! kļūstiet bagāti par katru cenu!). Neapvaldītā naudas kāre tad arī novedusi valsti tur, kur esam šodien. Bet par to citreiz. Tagad – uz ģimenes dārziņu, uz mežu pēc zariem ziemai. Lai dzīvo taupības krāsniņas! Un, pensionāri, neaizmirstiet, ko jums TV teica Repšes kungs – Latvija nevar panest pašreizējo sociālā nodrošinājuma nastu. Valsts vārdā – protieties!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja