Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mediju māksla un eksperimenti jauno mākslinieku izstādē Virtuozi

No 17. aprīļa līdz 17. maijam RIXC galerijā (11. Novembra krastmala 35) norisināsies mediju mākslas izstāde un simpozijs _Virtuozi – daudzzinātņu mākslas platforma, _informēja galerijas pārstāve Anna Babre.

Izstāde atspoguļo jaunlaiku virtuozu ideālus – tā ir vieta mākslas un dažādu zinātņu mijiedarbībai, izmantojot pētniecības metodes no dažādām nozarēm, rezultātā radot unikālus un daudzveidīgus mediju mākslas darbus. Darbi veidoti kā subjektīvi pētījumi par māksliniekiem nozīmīgām tēmām – dažādiem dabas procesiem un parādībām, enerģiju un ilgtspēju, skaņas fizikālajām un akustiskajām īpašībām, elektrību un komunikācijas medijiem, izmantojot gan jaunākās tehnoloģijas gan arī eksperimentējot ar jau sen aizmirstām.

Mākslinieces Maijas Demiteres darbs Latvijas piekrastes arhīvs ir objektu, ūdens un smilts paraugu kolekcija apvienota vizualizācijā. Darbs veidots kā kolekcija kolekcionēšanas pēc – datu vākšana un sakarību meklēšana lielo datu apjomā. Paulas Vītolas Tīkla atmaskošana ir vairāku darbu sērija, kura veidota kā komentārs mūsdienu sabiedrībai, kura ir atkarīga no komunikācijas tehnoloģijām. Kristas Dinteres darbs Ūdens frekvence ir jauktu mediju instalācija, kura padara redzamas skaņas viļņa vibrāciju svārstības. Mākslinieks Rihards Vītols eksperimentē ar dabas parādībām, piedāvājot utopiskus risinājumus to izmantošanai sadzīvē, savukārt Kristaps Biters ir izveidojis datorspēli kā dzīvotspējīgās sistēmas modeli, aicinot pievērst sabiedrības uzmanību elementiem, kas ieskicē mūsu nākotni un jau tagad ir novērojami mūsu ikdienā.

Izstādes iekārtojumu veido scenogrāfs Rūdolfs Bekičs kopā ar izstādes dalībniekiem un kuratoriem – filozofu Aināru Kamoliņu un mākslinieci, pētnieci un RIXC pasākumu producenti Rasu Šmiti. Izstādes atklāšanā 16. aprīlī plkst. 18 par Virtuozu filozofisko ideju plašākā vēsturiskā kontekstā stāstīs filozofs Ainārs Kamoliņš, kā arī notiks mākslinieku prezentācijas.

No 12. līdz 14. maijam notiks ekskursijas, darbnīcas un paraugdemostrējumi skolu grupām, kurām var pieteikties rakstot uz [email protected]. Vairāk informācijas par darbnīcām mājaslapā virtuozi.mplab.lv.

15. un 16. maijā RIXC galerijā no plkst. 11 līdz 19 notiks mākslas un zinātnes simpozijs Virtuozi - daudzzinātņu mākslas platforma, ar daudzveidīgu lekciju un darbnīcu programmu. Galvenās tēmas, kuras tiks apskatītas ir skaņas māksla un eksperimenti, kolekciju veidošana un arhivēšana, kosmoss un komunikāciju tehnoloģijas un biomāksla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja