Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nesasniedzamais Segliņš

13. janvāra Vecrīgas grautiņi norādija uz kādu biedējošu apstākli. Iekšlietu sistēma kopumā kļūst arvien vājāka un mazāk pārliecinātāka par sevi, vadība arvien nespējīgāka pieņemt savlaicīgus lēmumus. Policijas vadība, domāju, pakļāvās politiskajai pavēlei - stāvēt!! Jo diezin vai, policisti šajā situācijā, kad trakošana kļuva nekontrolējama, būtu bijusi tik miegaina, un 3 stundas nenovērstu savu acu priekšā pastrādātos noziegumus.

Pie tam mūsu drošībnieki bija tik apmulsuši, ka nespēja vai nemācēja arī laicīgi koordinēt dienestus. Drošības policijas darbiniekiem, kuri bija manāmi pūlī, bija laicīgi un steidzīgi jāziņo par briestošo haosu un aktivitātēm, it sevišķi no to puses , kuri jau mītiņa laikā uzvedās agresīvi, ik pa laikam izkliedzot saukļus- "urodi "( latviski - kropļi)un plivinot Krievijas karogus. Brīdī , kad viens otrs sejas jau aizsedza, bija skaidrs, ka turpinājums sekos.

Mani pārsteidza, kārtējo reizi, ministrs Segliņš, kurš žurnālistiem un citiem tajā vakarā nebija pieejams. Iedomājieties, kādu Eiropas valsti, kurā būtu grautiņi, un ministrs būtu nesasniedzams operatīvajiem TV ziņu dienestiem?! Acīmredzot, jau nebija, ko teikt vai iedrošināt, viens otrs saka - bijis jau kunga dūšā?! Nemaz par to nav jābrīnās. Jo Iekšlietu sistēmā, jau sena tradīcija vakaros iemalkot pa kādam "sīvajam". Jau bijušā valsts sekretāra Stara laikā, tika ieviesta tradīcija, ka ministra bāriņš vienmēr ir pilns. Varbūt drosmei bija ieķerts par daudz ...

Labi, vismaz, ka Godmanis sniedza kaut kādu situācijas vērtējumu 13.janvāra vakarā. Izklausījās, ka uzdevumus policijai deva Godmanis. Policijas vadība pa tiešo sazinājās ar Ministru prezidentu, apejot ministru. Kas arī liecina par subordinācijas un reglamenta pārkāpumu vai vienkārši vairs nerēķināšanos ar ministru Segliņu (Valsts policija ir pakļautībā Ie Ministram).

Atceros, kā savulaik rūpīgi , pat vairāku nedēļu garumā tika gatavoti preventīvi pasākumi un drošības akcijas 16. marta norisei. Savlaicīgi gatavojoties, var novērst jebkurus nemierus, arī ar tiem spēkiem, kuri ir pieejami mūsu IeM dienestiem. Lai ko šodien arī neteiktu atbildīgais ministrs, speciālos lidzekļus vakar bija nepieciešams pielietot, tajā skaitā arī ūdensmetēju, kurš būtu spējis ne tikai izklīdināt, bet arī iekrāsot vandāļus attiecīgās krāsās, tā sašķirojot tos, kas nešaubīgi tālāk līdzētu izmeklētājiem. Tas viss izpalika..

Ministram Segliņam vīrišķīgi jāatzīst, ka IeM nebija sagatavojusies tādam pavērsienam. Dieva laime, ka nav bojā gājušo.....jo tad ... būtu pavisam cita atbildība nesasniedzamajam ministram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja