Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nodevēji?

Artūrs Mekšs, „Sabiedrība citai politikai” Rīgas domes deputāta amata kandidāts

Strādāju Rīgā Ilģuciemā. Tātad dzīvoju brīvā Latvijā, bet 9.maijā mani pārņēma tādas sirreālas izjūtas, it kā būtu notikusi atkārtota Latvijas okupācija. Sajūta bija, ka atrodos lielā krievu sādžā, bet ne manā Dzimtenē. Milzīgs daudzums piedzērušos, karogi ar krievu apdruku, častuškas un kara dziesmas no māju logiem un nenormāls, vienkārši nenormāls daudzums braukājošo auto ar Krievijas karogiem pa Lidoņu un Dzirciema ielām!

Rubiks nemaz neslēpa, ka tā ir svētku diena ar politisku nokrāsu, bet ne „pesņu un pļasku svētki”, kaut gan, manuprāt, tas bija gan viens, gan otrs. Tātad Ušakova un pseidolatvieša Urbanoviča teiktais, ka tie būs vienkārši kara veterānu godināšanas svētki ar svinīgu koncertu, ir tukšas runas.

Es tomēr gribētu zināt, kāda ir „Saskaņas centra” politika – pret ko vai par ko, par kuriem jeb pret kuriem, un par kuru vai pret kuru valsti, lai saprastu, kā man nākamreiz attiekties pret šiem svētkiem?

Kad raidījumā „Kas notiek Latvijā” kāds ieminējās par krievu karogiem automašīnās, tad Nils Ušakovs atņurdēja ar pretjautājumu „Bet ko Jūs esat izdarījuši, lai viņi nebraukātu?” Man ir jautājums – tad ko ir izdarījis „Saskaņas centrs”, lai saliedētu sabiedrību, nevis šķeltu.

Lai kā tur arī nebūtu, ne mazums latviešu pilnīgi noteikti dzīvo daudz nabagāk par krieviem, it sevišķi Rīgā, bet neraugoties uz to, es nekad nevienu neesmu redzējis braukājam ar zviedru, vācu vai amerikāņu karogiem! Kurā citā valstī vēl tā notiek? Vai Krievijas karoga mīlētājs Ušakovs var atbildēt uz šo jautājumu?

Patiesība ir tāda, ka šiem cilvēkiem jau pašā saknē ir dziļš nicinājums pret Latvijas valsti, un esmu vairāk nekā pārliecināts, pat ja „Saskaņas centrs” nāktu pie varas, šo karogu daudzums nesamazinātos, ka tik nebūtu vēl otrādi!

Ari Ušakovs, tāpat kā Šlesers, kas nu gatavs ar „Saskaņas centru” brāļoties, gadiem ilgi sēž Saeimā. Taču viņiem nekas nav bijis pret treknajos gados saņemtajām „mazajām aldziņām”, kaut kur laukos veidojot koalīciju ar TP un LPP/LC un pat TB/LNNK.

Liela daļa Latvijas sabiedrības labprāt redzētu Ušakovu aizejam kopā ar visiem šiem valdošās koalīcijas darboņiem, bet, diemžēl ir ne mazums latviešu, kas nobalsos gan par Ušakovu, gan Šleseru.

Pie varas ir jānāk pilnīgi jauniem spēkiem, kas nekādās domēs vel nav sēdējuši. Un acīmredzot ir jāpieņem likums, kas vienām un tām pašām personām aizliegtu kandidēt uz Saeimu un pašvaldībā vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Par labām pārmaiņām un citu politiku!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja