Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par Jaundžeikaru vecāko un jaunāko un Latvijas valsts labo vārdu

Labrīt, lasītāji!

Nebiju nedz klubā, nedz mašīnā. Nezinu, vai tālajā 2007. gada 3. februārī jaunais cilvēks Pēteris Jaundžeikars pie stūres patiešām atradās narkotisko vielu ietekmē. Toties zinu, ka viņa asinīs attiecīgie eksperti atrada tā dēvēto "ecstasy" (ironisks vielas nosaukums -- latviešu valodā tā sauktos svētlaime). Par to, ka Pēteris atradās pie stūres narkotisko vielu ietekmē, sprieda viena tiesa pēc otras, un nu to ir pateikusi arī pati pēdējā tiesas instance, tātad, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments. Paliek negrozīts sods -- 11 diennaktis ieslodzījumā, 500 latu naudas sods, divi gadi bez braukšanas tiesībām.

Gods kam gods, Pēteris Jaundžeikars savas 11 dienas ir jau atsēdējis. Taču, cik var spriest nevis no viņa, bet gan no tēva, Saeimas deputāta Dzintara Jaundžeikara, tiesāšanās vēl nav pabeigta. Nu uz karstām pēdām tikšot iesniegta prasība Eiropas Cilvēka tiesību tiesā. Kāpēc tā? "Šeit mēs īpaši neko citu negaidījām, zinot mūsu tiesu sistēmu." Tā Jaundžeikars vecākais.

Interesanti, ko tādu Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs "zina" par "mūsu tiesu sistēmu"? Ja viena tiesas instance pēc otras konstatēja, ka Pēteris Jaundžeikars neko nelikumīgu nav darījis, bet vienalga tāda vai cita iemesla dēļ viņu notiesāja, tad tas nudien ir skandāls, par kuru pilnīgi noteikti ir jāceļ liels tracis. Jaundžeikars vecākais jau toreiz, tūlīt pēc notikušā, paziņoja, ka dēla aizturēšana esot pret viņu, Dzintaru Jaundžeikaru vērsta provokācija, turklāt iestādē, kurā tika veikta Pētera pārbaude, dēlam "arī kaut kas iešpricēts". Tas bija skandalozs apgalvojums toreiz un, ja "mūsu tiesu sistēma" Pēteri atkal un atkal un atkal notiesāja par spīti i provokācijai, i "kaut kam iešpricētam", tad nudien, tiesu sistēma mums ir ļoti, ļoti slikta.

Man Pētera Jaundžeikara ir žēl. Sauktos viņš Bērziņš vai Krūmiņš, diez vai viņš šo agoniju vilktu tik lielā garumā, varbūt tomēr nokārtotu soda lietas un dzīvotu savu dzīvi tālāk. Savukārt Dzintaram Jaundžeikaram, šķiet, vajadzētu padomāt par Latviju un to, kā tas izskatās, ka parlamentārās Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs (tās pašas komisijas, kura pērn tik ļoti vēlējās pārņemt kontroli pār valsts slepenajiem dienestiem) Eiropā apgalvos, ka Latvijas Republikas tiesu sistēma ir kaut kā korumpēta, provokatīva un patiesību ignorējoša.

Un varbūt par to varētu sarīkot arī NDK sēdi. Katrā gadījumā tas, ka NDK vadītājs starptautiskā līmenī tā kaut ko par mūsu valsti atļaujas apgalvot -- tas jau ir daudz lielāks valsts drošības jautājums nekā tas, ka televīzijas "Panorāma" nedemonstrē jaunlopu dzimšanu.

Jauku visiem dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja