Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par Londonu, Rīgu un cilvēku grupu (ne)atbalstošo Kastēnu

Labrīt, lasītāji.

Nule izskanējušajā Geju un lesbiešu kinofestivālā viena no interesantākajām filmām saucās "Gājienu sezona", tajā BBC žurnāliste salīdzināja to, kas tā dēvētajos praida notikumos 2007. gadā risinājās Rīgā un arī Londonā. Mēs visi zinām, kas notika Rīgā. Mozaika un tās atbalstītāji atradās Vērmaņdārzā, kuru aplenca policisti un vesels bars acīmredzot ļoti slikti audzinātu bauru, kuri to vien prata, kā bļaustīties, rādīt paceltu vidējo pirkstu un citādi demonstrēt savu tumsonību. Kā zināms, viens censonis kopā ar savu mazgadīgo dēlu meta petardi (ļoti lielisks jaunākās paaudzes audzināšanas piemērs). Un tiesas dienā pateica, ka neko nenožēlo un citreiz petardi mestu atkal.

Savukārt Londonā praida pasākumā piedaījās pusmiljons cilvēku un vairāk. Tajā skaitā pilsētas mērs Kens Livingstons. Tajā skaitā uniformās tērpti pilsētas policisti un ugunsdzēsēji, un nebūt ne visi viņi ir geji un lesbietes. Tajā skaitā Lielbritānijas Bruņoto spēku pārstāvji. Ja kas, tad arī Rīgas Draudzības dienu pasākumā piedalījās uniformā tērpti policijas un bruņoto spēku pārstāvji. Vien diemžēl no Zviedrijas. Tām lesbietēm un gejiem, kuri ar izcilību dienē Latvijas Bruņotajos spēkos un likuma aizsardzības iestādēs, šāda piedalīšanās joprojām acīmredzot nav iespējama.

Mūsu pilsētā protams mērs nekādā pasākumā nepiedalīsies. Un nepiedalīsies arī pusministriņš Kastēns, kurš šodien avīzē ir paskaidrojis, ka "neesmu šīs cilvēku grupas pārstāvis". Kuras grupas? Tā būtum Mozaika, kuras nosaukumā parādās jēdziens "lesbietes, geji, biseksuāļi, transpersonas un viņu atbalstītāji". Pusministriņš acīmredzot nav gejs. Lesbiete viņš nevarētu būt pat, ja ļoti gribētos. Bet skāde ar to jēdzienu "atbalstītāji". Pusministriņš kādreiz ir teicis, ka viņam visas nevalstiskās organizācijas pēc kārtas ir mīļas. Arī par Mozaiku viņš ir priecājies, ja vien Mozaika rīkotu tikai seminārus un sapulces, tad viss būtu kārtībā. Tātad nevar gluži teikt, ka viņš nav atbalstītājs. Bet diemžēl viņš patiesībā ir ienaidnieks. Ienaidnieks ne tikai Mozaikai, bet arī  pilsoniskajai sabiedrībai. Jo, ja pusministriņš var atbalstīt tikai tās "cilvēku grupas", kuras viņš pats pārstāv, tad smagi turpmāk klāsies ne tikai gejiem un lesbietēm, bet arī sievietēm, tumšādainiem cilvēkiem, romu tautības ļaudīm, ebrejiem, invalīdiem un nelatviešiem. Jo arī tās ir "cilvēku grupas", kurām var būt problēmas ar integrēšanos. Un arī tās ir "cilvēku grupas", kurās baltais, heteroseksuālais vīriešu kārtas cilvēkbērns, kāds ir mūsu pusministriņš ... vienkārši neiederas. Cik žēl.

Jauku visiem dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja