Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par Loskutovu!

Sestdien Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas, kur vislielākā uzmanība ir pievērsta „kaujai par Rīgu”. Šajās vēlēšanās pirmo reizi startē arī jaunizveidotā partija „Sabiedrība citai politikai” (SCP) ar Alekseju Loskutovu, kā mūsu piedāvāto Rīgas mēra kandidātu. Mūsu kampaņa nav izcēlusies ar lieliem finansu ieguldījumiem, kā atsevišķu citu partiju kampaņas.

Tomēr, es uzskatu, ka Rīga būtu pelnījusi savu domnieku skaitā redzēt Alekseju Loskutovu un citus SCP cilvēkus.Kāpēc? Rīgas pašvaldību vēlēšanas nav atdalāmas no politiskās situācijas visā valstī. Tas, kas notiek Rīgā, ir „lielā politika”. Ja mēs spēsim mainīt politisko vidi Rīgā, pārmaiņas būs iespējamas arī Saeimas vēlēšanās 2010. gadā. Ko tad mēs vēlamies mainīt?

Pirmkārt, politiskās un ekonomiskās krīzes laiks valstī ir jāizmanto, lai savestu kārtībā Rīgu un tās plašos valdījumus. Šajā sakarā, ir jānoņem korupcijas un klaja nesaimnieciskuma ēna no Rīgas domes un ar to saistītajām vai pakļautajām institūcijām, sākot ar Rīgas Slimokasi un beidzot ar Rīgas Brīvostu.
Otrkārt, ir jādod skaidrs risinājums Rīgā samilzušajiem sociāliem jautājumiem. Tostarp - bērnudārzu, transporta un komunālajos sektoros. Ir jāpanāk, ka Rīgā katrs bērns var saņemt vietu bērnudārzā. Ir jāsakārto taksometru un autobusu satiksme, lai tā būtu brīva no bailēm par šaubīgiem darījumiem un būtu pieejama un pieņemama vienkāršiem cilvēkiem. Ielās nedrīkst pieaugt trūkumcietēju, ubagu rindas vai ielu bērnu skaits. Rīgas sociālā politika ir tā, kas atgriezīs ticību politikai lielā daļā Latvijas iedzīvotāju, ar noteikumu, ka šī politika būs godīga.

Neviens man nevar paskaidrot, kāpēc, līdz šim Rīgā valdošie domnieki, to pakalpīgie ierēdņi un koalīcijas nav bijušas spējīgas Rīgu padarīt par pašvaldību piemēru godīgai, caurspīdīgai un nebirokratizētai pārvaldei.

Tāpēc Loskutova līdzdalība un darbs Rīgas politikā ir vajadzīgi.

Ja pārmaiņas neuzvarēs Rīgā, būs ļoti grūti tās sagaidīt Saeimas vēlēšanās. Jautājums ir, vai Latvijas un Rīgas sabiedrība apzinās šo atbildību, kas tai ir uzlikta, izvēloties vēlēšanu sarakstus 6. jūnijā. Tādēļ es aicinu balsot par Alekseju Loskutovu.  

Tas ir pareizais solis pārmaiņu virzienā, ja mēs tādas vēlamies Rīgā un tuvākajā laikā arī visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja