Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par Rīgas lidostas un Satiksmes ministrijas neizdarību

Labrīt, lasītāji!

Šorīt laikrakstā ir kārtējais pierādījums tam, ka mūsu valstī nekādu īpašu domu par to, kas varētu notikt nākotnē, tā nav kā nav -- arī tajos gadījumos, kad ir ļoti skaidri zināms, kas ir paredzams rīt, nākamnedēļ un pēc sešiem mēnešiem. Stāsts ir par beznodokļu veikaliem Rīgas lidostā. Likumā ir pateikts, ka šādi veikali drīkst atrasties tikai aiz muitas, pasu un drošības kontroles punktiem. Laikā kopš Latvija pievienojās Šengenas zonai, šie punkti ir pārcelti citur, un tā kā Rīgas lidosta nav īpaši liela, nav bijis iespējams pārcelt arī dažādos veikalus. Ziņots, ka tie tāpēc nedrīkst vairs pieņemt preci, jāpārdod tas, kas ir uz plauktiem, bet nekas jauns nenāk klāt.

Vai lidostas vadībai tas bija noslēpums, ka Latvija grasās iestāties Šengenas zonā? Ja kas, vai attiecīgais rīts  uzausa kā pārsteidzošs rīts arī par lidostu atbildīgajai Satiksmes ministrijai, kuras buldozeriskais vadītājs nevar vien nopriecāties par to, cik lidostā viss notiek skaisti, jauki un pozitīvi? Jā, tagad ministrija esot sagatavojusi likuma grozījumus, kas ļaus veikaliem atrasties arī tur, kur tie ir patlaban, bet visbiežāk likumdošanas dzirnas mūsu valstī īpaši ātri nemaļ. Veikalnieku situācija nudien nav apskaužama.

Ja godīgi, mani šāda veida veikali allaž ir mulsinājuši. Ne tik daudz Rīgas lidostā, bet, piemēram, Kopenhāgenas lidostā būtībā var nopirkt visu pēc kārtas, sākot no grāmatām, kompaktdiskiem un kāršu komplektiem, ar kuriem kavēt laiku lidmašīnā, un beidzot ar traukiem, uzvalkiem un bižutēriju. Labi, saprotu, ka ir ļaudis, kuri priecājas par iespēju mazliet lētāk nopirkt vīna pudeli vai smaržas. Bet ir gluži neiespējami iedomāties, kādos apstākļos kāds vēlētos lidostā pirkt kleitu vai smokingu. Acīmredzot bizness nav neveiksmīgs, ja jau veikali tur atrodas. Un acīmredzot vismaz Kopenhāgenā par Šengenas zonu kāds padomāja jau laikus.

Jauku visiem dienu! It īpaši tiem, kuri plāno kaut kur lidot -- ceru, ka tukšie plaukti neliks pārāk vilties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja