Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par Štokenbergu 334 tūkstoši, par Tautas partiju 177 tūkstoši

2008.gada augusts – referendumā par pensiju likuma grozījumiem PAR nobalso 334 440 vēlētāju. 2006.gada oktobris – 9.Saeimas vēlēšanās PAR vēlēšanu uzvarētāju Tautas partiju nobalso 177 481. Proporcijas kā uz delnas.

Tā būtu īsā atbilde tiem, kas pēc pensiju referenduma norakstījuši Štokenberga un Co partijā pārtopošo organizāciju.

Tautas partijas viens no līderiem Māris Kučinskis ir viens no tiem, kurš piesaucis štokenberģiešu drīzo galu – “viņi līdz ar šo [referendumu] varētu finišēt”. Izgāšanās, neveiksme pašā karjeras sākumā – tā par šo organizāciju saka politologi.

Garā atbilde būtu šāda – domāju, ka referendums neatkarīgi no iznākuma ir Štokenberga un Co partijas karjeras labs sākums. Jo bez milzīgas aģitācijas, propagandas un naudas aizvilkt tik lielu daļu mūsu visnotaļ savtīgās sabiedrības uz tik nepopulāru un tūlītējus augļus nenesošu pasākumu patiesībā ir liels sasniegums. Politikas vērtētāji aizmirst, ka ne Kokinam, ne Štokenbergam, ne Pabrikam nav tāda gadiem krāta uzticības kredīta kā Vairai Vīķei-Freibergai, kuras rosinātajā referendumā par drošības likumu grozījumiem PAR nobalsoja vien 326 tūkstoši. Turklāt tas nenotika trīs nedēļas pēc iepriekšējā referenduma, kā tas bija šajā, ar tautas nobalsošanām piesātinātajā vasarā.  

Skaidrības labad teikšu, ka man nav nekāda sakara ar Štokenberga organizāciju un arī referendumā es piedalījos ne jau tādēļ, ka Štokenbergs aicināja. Es piedalījos par taisnīgu lietu. Man atšķirībā no daudziem maniem vienaudžiem ir mazs mierinājums, ka pēc gadiem trīsdesmit saņemšu krietnu pensijas žūksni uz šodien badā mirstošu cilvēku rēķina. Tas nav taisnīgi, tas nav godīgi un tas nav cilvēcīgi, pat ja budžets zvārojas un pensiju sistēma tiek tricināta. Reiz bija tāds teiciens gruzīnu filmā – kam vajadzīgs šis ceļš, ja tas neved uz templi? Līdzīgi ir tagad – kam vajadzīga nosacīta labklājība, ja tā jāceļ uz kauliem.

Mans balsojums referendumā nav uzticības kredīts Štokenberga topošajai partijai. Taču, ja tā uz vēlēšanām savā programmā spēs piedāvāt ko tādu, kas mani uzrunās konkrēti, tieši un saprotami, kas dos risinājumu mani uztraucošajām izglītības, veselības aprūpes, dzīves kvalitātes un citām konkrētām šīs sabiedrības problēmām, tad es par viņiem balsošu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja