Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par tiem, kas alkst dzīvot miskastē

Psihoanalītiķi mēdz apgalvot, ka cilvēka zemapziņā mitinoties trīs spēcīgas programmas, kas dažādiem cilvēkiem mēdz izpausties dažādā intensitātē: 1) izdzīvošanas programma, 2) tieksme dzīvot uz citu rēķina un... 3) pašiznīcināšanās programma. Trešā sākotnēji raisīja izbrīnu, bet ja tā padomā, tad kari, narkomānija, pārgalvīga braukšana un citas iznīcību vairojošas darbības to varētu apliecināt.

Arvien biežāk pārliecinos, ka daļai cilvēku piemīt vēl viena grūti saprotama zemapziņas programma – tieksme dzīvot miskastē. Nē, es te nerunāju par tiem bārdainīšiem, kas atkritumu tvertnēs meklē sev ko noderīgu. Runāju par tiem, kas par lielu miskasti tiecas padarīt visu apkārtni un grib likt šajā miskastē dzīvot mums visiem.

Ja tieksmi pašiznīcināties no globālo norišu sakarībām vēl varētu kaut kā izskaidrot, tad tieksmi dzīvot miskastē, es tiešām nespēju saprast. Nu kā...?!! Nu kā var pieaugušam cilvēkam šķist normāli izlidināt izsmēķi (cigarešu paciņu, košļeni, čipsu paku utt.) pa mašīnas loga uz ceļa?! Kā atpūtnieku kompānijai var šķist normāli ezera krastu padarīt par izgāztuvi, ja paši mēdz tajā atpūsties?

Runā, ka viss ir vienots. Cilvēks apkārtējo vidi tīši vai netīši mēģina padarīt tādu, kāds tas ir iekšēji. Ja cilvēks ir iekšēji tīrs, sakārtots un glīts, tad tieši tādu viņš gribēs redzēt arī apkārtni. Bet kuram draza šķiet normāls aksesuārs jebkurai videi, ... par tā iekšējo kvalitāti secinājumus izdariet paši!

Ja sastopat mēslotājus sev pa ceļam, neesiet pārāk bargi! Uz atkritumu kastēm taču arī nedusmojamies... Pacel kāda izmesto alus pudeli vai cigarešu paciņu un iemet miskastē! Cik debešķīgi skan teiciens: ar vienu graudu maisu piepildīt nevar, bet sākt var...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja