Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Pārdomas trešdienā: Suņi, Repši un citi dzīvi radījumi

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Vakar lasīju traģisko materiālu par Diānas bojāeju, tajā skaitā policijas pārstāvja atzinumu, ka sākotnēji bijušas problēmas ar suņiem, jo suņi naktī nestrādājot. Padomāju pie sevis, kā tad tā? Suns taču meklē pirmkārt ar ožu, un šķiet, ožai arī tumsā nekas nekait. Šorīt lasīju skaidrojumu: naktī nestrādā tāpēc, ka policists, kurš strādā ar suni, nevar redzēt, ko suns dara.

Hm. Neticu, ka policijai kaut kur skapī nestāv pāris kabatas lukturīšu vai eļļas laternu, kuras varētu paņemt līdzi. Nopietni runājot kļūst skaidrs, ka problēma meklējama nekoordinētībā. Cik var spriest, liela daļa policijas iestāžu mūsu valstī tā īsti pat nezina, kur meklēt pēdas dzenošos suņus. Tā tomēr ir gluži tā pati opera, kā traģēdija pagājušā gada sākumā, kad ģimenei bija jālec laukā pa logu tāpēc, ka ugunsdzēsējiem nebija pietiekami garas kāpnes. Atkal -- varētu padomāt, ka nevienam ugunsdzēsības sistēmā nekad neienāca prātā, ka Rīgā ir arī 12 stāvus augstas mājas. Varbūt kļūdos, ceru, ka kļūdos, bet neesmu neko dzirdējis kas liecinātu, ka nākamreiz, kad 12. stāvā izcelsies ugunsgrēks, pietiekami garas kāpnes būs atradušās.

***

Prieks, ka uz mirkli ir atmodies Saeimas deputāts Einars Repše un nācis ar skaidrojumiem par saviem plāniem partijas nākotnes nodrošināšanā. Kā esmu rakstījis citreiz, Latvijas politikā bijuši vairāki cilvēki, kuri labi jūtas tikai tādā gadījumā, ja ir pie šprices. Ierindas deputāta darbs viņiem nav pa spalvai. Vienīgais, kurš to īsti saprata, bija Andris Šķēle, viņš aizgāja no politikas, nevis deldēja krēslu nevajadzīgi. Cik laikrakstos un televīzijā redzēts Repše, viņš austiņās klausās mūziku, nodarbojas ar savu klēpjdatoru ... vienu vārdu sakot, deldē krēslu. Otrs tāds pats bija Vilis Krištopans, kurš iepriekšējā Saeimā it kā darbojās, lai gan patiesībā ļoti bieži dzīvoja Amerikas Savienotajās Valstīs. Vai Saeimai un valstij no tā ir kāds labums? Nav. Un tas pats attiecas arī uz E. Repši.

***

Un pēdīgi, paldies Jānim Naglim, Druvim Skultem un citiem "Latvijas ceļa" patriotiem, kuri ir sapratuši, ka "laulības" ar Aināra Šlesera reliģiski korporatīvo biznesa projektu nav pieņemamas arī tad, ja atsevišķiem politikāņiem nepieciešams glābt politisko pakaļu, jo strādāt banku un citās padomēs nav tikpat interesanti kā būt par deputātu. "Latvijas ceļš" apvienojoties ar LPP pievīla visus, kuri ticēja partijas sākotnējam solījumam. Labi, ka politikas vircas bedrē atradušies arī atsevišķi godprātīgi cilvēki, kuri principus tomēr tur augstāk par mirkļa konjunktūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja