Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasniegtas pirmās Martinsona balvas

21. jūlijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika noskaidroti I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles izstādes Martinsona balva godalgoto vietu ieguvēji, informē Rotko mākslas centra pārstāve Inita Paegle.

Svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā tika noskaidroti Martinsona balvas ieguvēji, kas saņēma žūrijas locekļa, mākslinieka Valentīna Petjko veidoto Martinsona balvu un naudas prēmiju. Balvas tika sadalītas starp sešiem Latvijas un sešiem starptautiskajiem māksliniekiem, kuru pieteikumus un prezentācijas vērtēja starptautiska žūrija septiņu profesionālu nozares pārstāvju sastāvā.

No starptautiskajiem nominantiem bronzu ieguva turku mākslinieks Hasans Šanbazs, savukārt no nacionālajiem nominantiem balva nonāca mākslinieces Valdas Podkalnes rokās. Sudraba godalga no starptautiskajiem nominantiem aizceļoja uz Indiju pie mākslinieka Venīta Kakera. Godalgu nacionālajā kategorijā ieguva mākslinieču tandēms ar pseidonīmu Skuja Braden.

Par zelta godalgas ieguvēju tika pasludināts Marī-Hosē Komelo no Vācijas, bet vietējo mākslinieku vidū triumfēja Dainis Pundurs.

Seši atlikušie nominanti, kuri netika pie godalgotajām vietām, saņēma veicināšanas balvas no Valentīna Petjko kā pateicību par piedalīšanos un ievērības cienīgajiem rezultātiem. Pasākums tika noslēgts ar oficiālu II Latvijas starptautiskās keramikas biennāles pasludināšanu 2018. gadā.

Dalībai biennāles konkursa izstādē Martinsona balva tika aicināti individuāli mākslinieki, kā arī mākslinieku grupas neatkarīgi no vecuma un nacionalitātes. Katrs varēja pieteikt dalībai tikai vienu mākslas darbu. Mākslas darbam netika noteikti tematiskie, materiālu vai izmēru ierobežojumi, tomēr keramikas komponentei mākslas darbā bija jābūt noteicošai. Dalībai izstādē Martinsona balva tika saņemti 298 izcilu mākslinieku pieteikumi no 44 valstīm. Starptautiska biennāles žūrija dalībai biennāles konkursa izstādē izvēlējās 110 ārvalstu mākslinieku un 26 Latvijas mākslinieku darbus. Savukārt no 136 mākslas darbu autoriem žūrija izvēlējās sešus ārvalstu un sešus Latvijas nominantus, kas pretendēja uz apbalvojumu. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja