Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pilī sasauc slepenu sēdi par KNAB

Šorīt rīta agrumā prezidents sasaucis slepenu Nacionālās drošības padomi (NDP). Slepenāku nekā citkārt, jo neparastā laikā un bez jebkādas informācijas medijiem par pašu faktu. Saprotams, ka pašas sēdes un tur runātais ir slepens, bet nekādā gadījumā nevar būt slepens fakts par sēdes sasaukšanu un vispārēju darba kārtību.

Liekas, prezidenta vadītā NDP tiek izmantota situācijām, kad koalīcijai ļoti vajag bez sabiedrības informēšanas pārrunāt ko tādu, kas patiesībā būtu jārunā publiski. Šodienas sēde, visticamāk, tika veltīta KNAB jautājumam, jo jau iepriekš prezidents vairākkārt publiski grasījies to darīt un koalīcijai ir spiedoša vajadzība slepeni daudz ko pārrunāt . Lai par kuru no KNAB un ar to saistītiem jautājumiem pilī runātu, tā ne pēc likuma, ne pēc loģikas nav drošības padomes kompetence. Drošības padomes kompetence ir strikti noteikta likumā un saistīta tikai un vienīgi ar valsts drošību. Kā zināms, KNAB NAV valsts drošības iestāde.

Ja pilī runā par KNAB problēmām saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem jau iepriekš publiskotajās lietās, tad tā ir tikai un vienīgi tiesībsargājošo iestāžu un uzraugošās prokuratūras kompetence. NDP pārrunas var tikt uzskatītas par jaukšanos izmeklēšanas darbībās un spiediena izdarīšanu uz tiesībsargājošajām iestādēm.

Ja pilī runā par jaunu KNAB vadītāju, tad tas ir jautājums, kurš spriežams atklāti, informējot par to sabiedrību.

Vai tiešām var būt, ka Zatlers koalīcijas uzdevumā mēģina slēpt aiz NDP slepenības sarunas, kuras patiesībā būtu runājamas publiski? Iespējams, prezidents atceras savu izraudzīšanas procedūru līdzīgās slepenās sarunās Zooparkā un pieņem, ka tas ir koalīcijas parastais darba stils. Bet pēc toreizējās sabiedrības reakcijas, vajadzēja būt mācībai neko līdzīgu neatkārtot. Lai nevienam negribētos tās sarunas atgādināt…

Diemžēl, tas, kas notiek pēdējā laikā politikā un arī prezidenta pilī, nav saistīts ne ar demokrātiskas valsts principiem, ne sabiedrības interesēm. NDP ir tikai un vienīgi koalīcijas pārstāvniecība, pārsvarā – TP. Tāpēc izdevīgi jebko, kas no sabiedrības slēpjams, neievērojot savas kompetences robežas, pārrunāt tur. Jo tā ir metode, kā noslēpties. Noslēpties no opozīcijas līdzdalības vismaz diskusijā par svarīgiem jautājumiem un noslēpties no sabiedrības. Lai lemtu koalīcijai izdevīgus jautājumus. Tā tuvinot mūsu valsti autoritārismam.

Jo nav garantijas, ka NDP nesāks slepeni skatīt nepaklausīgo tautas pārstāvju, priekšstāvju vai kādas organizācijas atbilstību koalīcijas vēlmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja