Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Politiskie tirgi ekonomisko grūtību aizsegā

Pirms dažām dienām Saskaņas centra vadītājs Nils Ušakovs paziņoja, ka LPP/LC pārstāvis būtu labāks Rīgas mērs nekā TB/LNNK pārstāvis. Kāpēc? Tāpēc, ka LPP/LC tāpat kā Saskaņas centrs esot pret divkopienu valsts veidošanu.

Šāds paziņojums nav nekas īpaši pārsteidzošs. Saskaņas centrs jau gadiem meklē partnerus latviešu partiju starpā un jau gadiem meklē iespējas ar kādu latviešu partiju palīdzību nonākt pie varas. LPP/LC ne pirmo reizi tiek minēti kā tie, kas varētu pavērt SC durtiņas uz varu Latvijā.

Politikā reizēm svarīgāk ir nevis tas, kas ir pateikts, bet gan, kad tas ir pateikts. Šāds paziņojums pagājušajā nedēļā ir uzmanības vērts tāpēc, ka jo sarežģītāka kļūst pasaules finanšu sistēmas situācija, jo ar smagākiem izaicinājumiem saduras valdība Latvijā, jo vairāk kāds varētu sākt domāt par to, kā šo situāciju izmantot savā labā. Zinot, cik daudz vēlētāju ir Saskaņas centram Rīgā, saskaņieši zina, ar ko vilināt latviešu politiķus. Ar SC atbalstu par nākošo Rīgas mēru var kļūt jebkurš latviešu politiķis, pat bez ievērojama vēlētāju atbalsta Rīgā. Vienīgais, kas viņam jādara – jāpalīdz īstenot saskaņiešu mērķi. Viens no tiem – tikšana valdībā, pārējie – ciešāka sadarbība ar Krieviju, nepilsoņu tiesību paplašināšana līdz pat vēlēšanu tiesībām pašvaldībās.

Skaidrs, ka kādam varētu šķist, ka šis ir īstais brīdis, lai sašūpotu Godmaņa valdību un uz aso ekonomisko un sociālo problēmu fona censties beidzot atrisināt savas politiskās problēmas. Ekonomisku satricinājumu brīži vienmēr vēsturē ir bijuši tie brīži, kurus visvieglāk izmantot ekstrēmas politikas un ģeopolitisku mērķu sasniegšanai. Tas var nozīmēt, ka tuvākie mēneši bez ekonomiskiem izaicinājumiem var nest Latvijai arī ļoti nopietnus politiskus izaicinājumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja