Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Premjers, finanšu ministrs vai otrādi...

Arvien vairāk klausoties abu valdības locekļu kandidātu Valda Dombrovska un Einara Repšes izteikumus, rodas iespaids, ka Repše atkal kļūst par premjeru un Dombrovskis par finanšu ministru. Viens runā par budžetu un skaitļiem, otrs par noziedzīgām shēmām un grupējumiem. Kaut kas ļoti dzirdēts un jau pierasts.

Nav runa par to, ka kaut kas būtu pareizi vai nepareizi, katram ir savs viedoklis un redzējums uz valstī notiekošajiem procesiem. Runa ir par ko citu. Vai Valdim Dombrovskim pietiks dūšas būt līderim valdības komandai un prasīt rezultātus, tajā skaitā no finanšu ministra? Vai Valdis Dombrovskis būs reālais valdības vadītājs vai nē? Vai svarīgākie lēmumi tiks pieņemti Brīvības bulvārī vai Smilšu ielā? Tie ir jautājumi, uz kuriem pavisam drīz saņemsim atbildes, ja tiks apstiprināta valdība.

Finanšu ministrijas mantojumā jau ir "profesionāļu" komanda – Vaškevičs, Jakāns, Bičevskis. Komanda uz ko pēdējos gados balstījās Tautas partija. Nez vai šie kungi noderēs jaunajam finanšu ministram. Visdrīzāk, ka vismaz vienam (Vaškevičam) laikus bija jāaiziet no darba Finanšu ministrijā. Un tomēr svarīgākais šobrīd ir valdības izdevumu samazināšana un Starptautiskajam Valūtas fondam doto solījumu izpilde. Ne tik daudz kārtējo, mokošo  amatpersonu nomaiņa. Jādomā, ka cilvēki mainās un spēs sastrādāties, tajā skaitā arī Einars Repše. Vajadzētu tiešām apgāzt leģendu par spēju sastrādāties. Jo pavisam slikts signāls mūsu starptautiskajiem partneriem būtu finanšu ministrijas pārvēršana par cīņas lauku. Jādomā, ka to saprot arī jaunais ministru prezidenta kandidāts. Un Dombrovskis lielākoties noteiks jaunās valdības dienas kārtību nevis kāds cits.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja