Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prezidenta Zatlera iespēja

Valsts prezidents Valdis Zatlers paziņojis - gadījumā, ja viņš rosinātu parlamenta atlaišanu, rezultāti būtu labi. Noprotams, ka ar labiem rezultātiem prezidents šoreiz saprot paša palikšanu amatā un jaunas Saeimas vēlēšanas. Tādā gadījumā atliek tikai aicināt Zatlera kungu ne vien priecāties par iespējamiem labiem rezultātiem, bet ķerties pie reālas rīcības.

Ja šodien notiktu referendums par reālu iespēju atlaist Saeimu, rezultāts būtu vēl pārliecinošāks kā siltajās augusta dienās, jo Saeima kopš tā laika ir kļuvusi tikai ciniskāka un nespējīgāka….Daži iemesli, kādēļ Zatleram vajadzētu pasteigties ar reālu rīcību:

  • Vairākums Saeimas frakciju pēc augustā notikušā referenduma solīja aktīvi rīkoties, lai tiktu veikti Satversmes grozījumi, kas dotu iespēju pašai tautai rosināt Saeimas atlaišanu. Arvien skaidrāks kļūst,  ka līdz Ziemassvētku brīvdienām Saeimas deputāti nebūs nonākuši pie jelkāda kopsaucēja, kas tautu tuvinātu iespējai realizēt savu varu. Klausoties deputātu izteikumus par šo jautājumu, arvien vairāk pārņem sajūta, ka netiek veikts reāls darbs un meklēti risinājumi, bet tiek tikai spēlēts teātris... Šādu deputātu rīcību var vērtēt ne vien kā cinisku attieksmi pret tautu un tās viedokli, bet arī pret pašu Valsts prezidentu, kurš Saeimu vairakkārt aicinājis rīkoties aktīvāk.

  • Saeimā parādās arvien jauni likumprojekti, kas ļautu dažiem oligarhiem izvairīties no atbildības, kas tiem būtu jānes par pastrādātajiem noziegumiem. Neskatoties uz to, ka šie projekti tiek izbrāķēti un negūst likuma spēku, oligarhiem paklausīgie politiķi ir uzcītīgi un turpina gatavot arvien jaunus priekšlikumus, acīmredzot cerot, ka kādā brīdī tie tomēr nepamanīti izies cauri likumu pieņemšanas mehānismam.

  • Budžets Saeimā vēl nav pieņemts, bet priekšlikumi par to, uz kā rēķina tiek aicināts ietaupīt, jau tagad liecina par zemo kvalitāti, kas varētu piemist nākamā gada budžetam! Piemēram, TP biedrs Leiškalns aicinājis budžeta līdzekļus taupīt uz ES  fondu līdzfinansējuma rēķina.  Domāju, ka daudziem ir skaidrs, ko tas atņems ekonomikai un kādu ietekmi atstās uz nākamo gadu budžetiem un valsts ekonomiku… Nemaz nerunājot par to, ka valdība, plānojot nākamā gada budžetu, ignorē ne tikai LBAS priekšlikumus, bet pat uzņēmēju ierosināto!

  • Esošā koalīcija ir parādījusi gan savu cinismu, gan nespēju tikt galā ar valsts ekonomiku. Alternatīvas šai koalīcijai 9. Saeimā nav iespējams izveidot; arī opozīcija ir pierādījusi, ka ir vāja un sašķelta - tā nav spējīga vienoties pat par būtiskiem jautājumiem, nemaz nerunājot par alternatīvas koalīcijas veidošanu. Saskaņas Centrs pie katras izdevības ir gatavs sniegt palīdzīgu roku „buldozera”  Šlesera idejām un stutēt valdību, bet Jaunais Laiks sistemātiski izvairās uzņemties atbildību par jebko…


Visām šīm un daudzām citām problēmām ir viens risinājums - ir jāatlaiž 9. Saeima un jārīko jaunas vēlēšanas. Varbūt ir vērts padomāt par iespēju rīkot Saeimas vēlēšanas pavasarī kopā ar pašvaldību vēlēšanām - tādējādi Zatlers būs ne vien atlaidis rīcībnespējīgu parlamentu, bet arī ilgu laiku uz priekšu ietaupījis valsts budžeta līdzekļus, jo arī nākotnē parlamenta un pašvaldību vēlēšanas varētu notikt vienlaicīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja