Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgai vajadzīgs pasažieru vilciens maršrutā „Bolderāja – Centrs”

Kristīgi Demokrātiskā savienība (KDS) uzskata, ka rīdziniekiem vajadzīgs jauns pasažieru vilciens maršrutā „Bolderāja – Centrs”. Tas palīdzēs Bolderājas iedzīvotājiem sastrēguma stundās ātri nokļūt pilsētas centrā un atpakaļ, kā arī izvairīties no liekas kavēšanās, pārvietojoties ar cita veida transportu. Tāpat pasažieru vilciens veicinās Bolderājas attīstību, padarot to par vēl vienu Rīgas tūrisma centru.

„Viss, kas vajadzīgs – uzlikt uz jau esošām sliedēm vilcienu, uztaisīt pāris vienkāršas un lētas pieturvietas, un maršruts būs gatavs. Tur viss jau ir, jo sliedes uztaisītas sen, bet pa tām labi ja reizi vai divas dienā kursē kāds preču vilciens. Būtu muļķīgi neizmantot šo resursu pilsētas attīstības labā,” saka KDS Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Jānis Riņķis. Viņš ir pārliecināts, ka šāda maršruta ieviešana palīdzētu arī mazdārziņu īpašniekiem ātrāk un ērtāk nokļūt līdz vasaras atpūtas vietām, kas atrodas tieši vilciena kursēšanas virzienā.

Mēra kandidāts norāda – šāds risinājums nākšot par labu arī Bolderājai kā pilsētas rajonam. „Mēs varētu šo pilsētas daļu attīstīt kā vienu no Rīgas tūrisma centriem, kam ir sava pieeja jūrai. Tas nešaubīgi sekmētu investīciju pieaugumu Bolderājā, nodrošinot tās iedzīvotājus ar jaunām darba vietām, kas tuvāko divu gadu laikā būs ļoti aktuāli,” saka Jānis Riņķis. Partijas pārstāvis skaidro – faktiski Rīga iegūs savu „mazo Jūrmalu” ar pieņemamām cenām, zaļu vidi, kā arī visām tām priekšrocībām, ko spēj dot attīstīts tūrisma centrs.

Savukārt KDS vadītāja Māra Viktorija Zilgalve atzīst – jaunais maršruts varētu izrādīties noderīgs ne tikai Bolderājas iedzīvotājiem: „Daļa Kurzemes rajona iedzīvotāju šo vilcienu varētu izmantot kā alternatīvu ierastajiem autobusiem, trolejbusiem un tramvajiem, kas sastrēguma stundās arī spiesti pārvietoties stipri lēnāk.” Lielisks pierādījums tam esot vilciena maršruta „Rīga – Jūrmala” rentabilitāte, kuru regulāri izmantojot Imantas, Zolitūdes un citu vilciena sliedēm pieguļošo pilsētas rajonu iedzīvotāji. Atšķirība vien būšot tajā, ka liela daļa jūrmalnieku, kas pārvietojas ar šo pasažieru vilcienu, strādā Rīgā, bet maksā nodokļus Jūrmalas budžetā. Savukārt Bolderājas iedzīvotāju nopelnītais lielā mērā paliks Rīgas pilsētas budžetā un tiks izmantots rīdzinieku labā. „Ir labi, ka mums satiksme attīstīta ar Jūrmalu, bet būtu vēl labāk, ja mēs to attīstītu arī savas pilsētas iekšienē,” uzsver Māra Viktorija Zilgalve.

Top komentāri

a13
a
Trūkst vagonu? Tagad iet 2x retāk un 2x īsāki kā pirms 20 gadiem. Un visi esot renovēti, pajautā Šleseram, ja netici.
WALA
W
Vēl ieteiktu sakārtot boldeajas pludmales !!! Vienīgais ar ko būs grūti tikt galā ar smaku no attīrīšanas iekartām, kas daudzus atturēs turp doties atpūsties pie jūras :(
:o)
:
Jau sen vajadzēja vilcienu uz Bolderāju, jo izmaksas tik tiešām ir tikai tik, cik uzsliet elementāras pieturas. Šī ideja taču jau pirms vairākiem gadiem kaut kur bija parādījusies, bet nez kādēļ tā arī kaut kur noziedēja neīstenota.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja