Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sirmmāmuļu rūpals

«Paskaties, cik skaista! Kā ar mežģīnēm apvilkta!» vienurīt ar kafijas krūzi rokās kolēģe Ieva zibināja pa redakciju. Šodien pusdienās biju jau iztērējusies, bet tomēr sagribēju tādu krūzi, turklāt ar kanēļa kafiju, un piestāju pie Radio ielas stūrī noparkotā furgoniņa Coffee Time. Pirms manis sieviete ar perlamutra lūpukrāsu un mēteli līdz potītēm, ap trīsdesmit, slaida, tāda nekāda.

Aiz manis — babiņa. Uz rindu neskatās, pārtrauc sievietes iepirkšanos un biksta vitrīnā pirkstu, pārdevēju par kūkām izprašņājot. Viss notiek ātri, pārdevēja, tāds jauns skuķis, paliek pie kases kā iemieta, izdod atlikumu, sieviete savāc papīra tūtiņu ar nopirkto un dodas, babiņu arī kūkas pārstājušas nodarbināt. Palieku es.

«Reketieri,» pārdevēja negaidot nošņāc. «Kas?» prasu. «Šodien jau otro reizi,» viņa saka. Shēma vienkārša. Atnāk ar divdesmitnieku un prasa ko nelielu, keksiņu par septiņdesmit santīmiem. Tad uzrodas večiņa un atrauj pārdevēju soli nost no kases, iztaujājot par pērkamo. «Kanēli vai šokolādi?» stāstāmo pārtrauc pārdevēja. Izvēlos pēdējo. «Tikmēr tā sieviete paņem visu, gan atlikumu, gan savu divdesmitnieku un prom ir. Arī večiņai pēkšņi vairs nekas neinteresē. Draugiem man šitā jau gadījās. Pašai arī no rīta puses, tagad vairs neiekrītu,» meitene saka. Es skatos, kā viņa birdina dzērienam pa virsu šokolādes skaidiņas. Stipri vairāk, kā es būtu gribējusi, vai kā paredz uzņēmuma politika.

Kad esmu jau pāris soļu no Vecrīgas, ieraugu viņas gaidām zaļo gaismu pie pārejas. Stāv sieviete, stāv sirmmāmuļa, nē, divas. Abām večiņām lakatiņš ap galvu, viegli salīkušas zem gadu un laikam jau arī ekonomiskās krīzes nastas, ja jau reiz metušās šādā rūpalā. Žēl pārdevējas. Pieeju un prasu, vai biznesam labi klājas. «Vi čto to pereputaļi,» sieviete saka spalgāk, nekā prasītos. Babiņas tikmēr kā filmā sabāž somelēs katra vienu palielu maku un izklīst. Piegājienā pirms mirkļa pārdevēja neiekrita. Tāpēc nevar saprast, par ko notika norēķini. Vai sievišķis babiņas atalgo par katru piegājienu, jebšu gaidot zaļo gaismu, māmuļas saņēma visu dienas algu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja