Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vai agrāk tiesātais Ziediņš pārvaldīs Lucavsalu?

Rīgas domes deputāti ir izvēles priekšā - dot saskaņojumu Ziedonim Ziediņam savienot Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras departamenta direktora amatu ar Rīgas pašvaldības SIA ‘’Lucavsalas attīstība’’ padomes locekļa amatu. Jaunais laiks nav atbalstījis Ziediņa iecelšanu šajā pašvaldības uzņēmuma padomē un arī pārējos deputātus aicinās domes sēdē neatbalstīt amatu savienošanu šim darbonim. Ja tas izdosies, ceru, ka tieši ar pašvaldību saistīto amatu Ziediņš arī atstās.

Uzskatu, ka cilvēks, kurš ir vairākkārtīgi izdarījis pārkāpumus, bijis arī sodīts - ētisku apsvērumu dēļ nevar būt ar sabiedrības līdzekļiem saistītos amatos. Kā var rīdzinieku intereses godprātīgi pārstāvēt cilvēks, pret kuru savulaik uzsākta kriminālvajāšana par nelikumīgām aļņu medībām? Kā mēs varam uzticēties cilvēkam, kam 2006.gadā Rīgas Centra rajona tiesa ir piespriedusi 3 gadu cietumsodu? Tas nekas, ka spriedums tika pārsūdzēts, tāpat kā aizliegums trīs gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās. Tieši tas, par ko es rakstu! Un nav svarīgi, ko lēma nākamās instances tiesa. Ja Birka kungs tā lielās un plātās ar savu ideju par Ētikas kodeksu Rīgas pašvaldībā, vai cilvēks ar šādu biogrāfiju vispār var Ētikas kodeksu parakstīt? Vai tas ir tikai, tā sakot, publiskajai lietošanai un citiem domes darbiniekiem, bet savējiem var ne tikai kodeksu nedot parakstīt, bet arī pievērt acis par absolūtu neatbilstību ne tikai kodeksam, bet ētikas vārdam kā tādam?

Ziediņu virza tieši TB/LNNK pārstāvji. Te nelīdz pat Amerika aicinājumi tēvzemiešiem izvēlēties kādu citu pārstāvi. Acis ciet un tik balsošanas mašīnu iedarbināt. Amerika vadītā komiteja, starp citu, nobalsoja pret amatu apvienošanas piešķiršanu šim kungam. Kungam, kuram ir arī sava ‘’Zemeņu kūka’’ – savulaik no Mājokļu aģentūras budžeta (iestāde, ko Ziediņš vadīja) tika apmaksātas slavenā tēvzemieša Dobeļa uzstāšanās dažādās reģionālajās televīzijās. Tā teikt - uz veselību!

Par kādu sabiedrības uzticības atgūšanu un bezdibeņa likvidēšanu starp varu un sabiedrību mēs varam runāt, ja Birka vadītā koalīcija turpina bīdīt šādus apšaubāmus kadrus ar pašvaldību saistītos amatos!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja