Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vai turpmāk TV šovus rīkos par ikviena ierēdņa atlaišanu?

Vērojot šīsnedēļas „domburšovu”, patiešām sanāca dusmas. Vai mēs patiešām sāksim rīkot TV šovus par ikviena augstāka valsts ierēdņa atlaišanu no darba? Varbūt vēl arī Eiroparlamentā vajag izvērst diskusiju – ir vai nav atbrīvojams no amata Valsts ieņēmumu dienesta līdzšinējais ģenerāldirektors Dzintars Jakāns?

Vai patiešām valstī nav kādas svarīgākas un interesantākas tēmas, par ko gudriem cilvēkiem diskutēt? Piemēram, kā beidzot sākt sildīt valsts ekonomiku un kā palīdzēt uzņēmējiem radīt darbavietas. Sāk jau kaitināt raidījuma „Kas notiek Latvijā?” saturiskais tukšums. Agrāk raidījums bija krietni saturīgāks.

Dombura kungs arī diemžēl zaudējis savu neitralitāti un atklāti spiež uz viena viedokļa prioritāti, neņemot vērā pat to, ka skatītāji nomācošā vairākumā – 3500 pret 200 – pauž viedokli, ka finanšu ministrs rīkojas pareizi. Jānis Domburs uzdeva arī retorisku jautājumu, vai Repšes kungs esot gatavs personīgi segt zaudējumus nelabvēlīga tiesas sprieduma gadījumā. Raidījuma vadītājs acīmredzot nezina, ka uzņēmuma vadītājs neatbild ar visu savu mantu īpašnieku priekšā. Vadītāju, kurš bieži kļūdās, vienkārši atlaiž no darba.

Politiskās partijas uzņemas politisko atbildību par ministriju darba kvalitāti un, ja tā ir slikta, tad vēlētāji šīs partijas var sodīt nākošajās vēlēšanās. Dīvaināk ir tas, ka mūsu valstī ministram nav tiesības ieviest kārtību ministrijā, kuru tas vada. Ministram ir tikai tiesības uzņemties atbildību par tās darba rezultātiem. Mēs patiešām dzīvojam absurdu pilnā zemē!

Tikpat dīvaini sāk kļūt, ka pēc kārtējā (!) Valsts Kontroles vadītājas Sudrabas kundzes publiskā paziņojuma par valsts mantas nelietderīgu un nolaidīgu izsaimniekošanu nekad nedzird nekādu turpinājumu. Vai kāds ierēdnis pārkāpumu dēļ ir atlaists no darba? Vai arī viņa atlaišana var kalpot par kārtējo iemeslu taisīt šovu?

Vai vispār šī lietišķā darba informācija ir jāpārvērš par šovu un politiskām spēlēm? Kāpēc godīgi cilvēki nevar vienkārši darīt savu darbu, bet tos, kuri pelnījuši, beidzot nevar ielikt cietumā? Medijiem vajadzētu vairāk stāstīt sabiedrībai par to, ko labu katra ministrija ir paveikusi iedzīvotāju labā, nevis iesaistīt visu Latviju diskusijā par to, vai kādu ierēdni vajag/nevajag atlaist no darba. Cilvēki gaidīt gaida, piemēram, to, kad beidzot pieņems likumu, kas tika solīts un kas atļaus sākt uzņēmējdarbību ar 200 latu pamatkapitālu. Tā katrs, kuram ir kāda iniciatīva varētu radīt vismaz sev vienu darbavietu. Varbūt, ka par to vēl jādiskutē. Bet es noteikti zinu, ka nav jādiskutē par Jakānu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja