Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Valmierā atklāj 6.Tēlniecības plenēru

No 12.augusta līdz 24.augustam Valmierā norisinās 6.Tēlniecības plenērs, kurā šogad piedalās četri tēlnieki - Paņevežu mākslas skolas direktors Vitautas Tallats-Kelpša (Vytautas Tallat-Kelpša) no Lietuvas, Matiass Jansons (Cēsis), Solveiga Vasiļjeva (Sigulda) un Andris Vārpa (Valmiera). Kā informē Līga Tarbuna, Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste, katrs tēlnieks plenēra laikā veidos kādu tēlniecības objektu, kas noslēgumā tiks dāvināti Valmieras Valsts ģimnāzijai un Valmieras pilsētas pašvaldībai.

Visi plenēra laikā tapušie tēlniecības objekti tiks izvietoti pilsētvidē - divi atradīsies Valmieras Valsts ģimnāzijas un jaunās Valmieras pamatskolas ēkas apkārtnē, savukārt pārējie - pie Dzirnavu ezeriņa un Valmieras pašvaldības administratīvās ēkas.

Ar tēlnieku no Lietuvas - Vitautu Tallatu-Kelpšu Valmieras Valsts ģimnāzijai izveidojusies jau ilgstoša sadarbība. Tēlnieka darbi pavasarī festivāla "Mākslas pavasaris 2009" bija aplūkojami galerijā "Ledus pagrabs". Vitauta Tallata-Kelpša darbos dominē divas tēmas - daba un cilvēks, viņa eksistence. Tēlnieks savā radošajā darbībā meklē jaunus izteiksmes līdzekļus un nebaidās eksperimentēt, piemēram, kombinēt gleznošanu ar kolāžu vai koka skulptūras rotāt ar audumu.

Šādi tēlniecības plenēri Valmierā notiek katru gadu, tos organizē Valmieras Valsts ģimnāzija, pasākuma norisi atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja