Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Virtuāla skatuve priekpilnu vēstījumu apmaiņai. Atklāta mākslas platforma History of Joy, Part 4

Laikmetīgās mākslas centrs Kim?, Tallinas Mākslas nams un Viļņas Laikmetīgās mākslas centrs izsludina notikumu arhipelāga History of Joy, Part 4 dalībniekus. Tiešsaistes prezentāciju sērijas tiks atklātas pakāpeniski, sākot no 21. jūlija, vienotā tīmekļa platformā www.history-joy.cc

Kuratoru komandas – Kaspara Groševa, Virģinijas Januškevičūtes un Sīma Preimana – veidotās notikumu sērijas mērķis ir apvienot kopienas un nodrošināt alternatīvu platformu radošo pārstāvju aktivizēšanai izolācijas un nenoteiktības laikā. 

Izstādes nosaukums History of Joy, Part 4 atsaucas uz izstāžu veidošanas dažādajām formām, paralēli apvienojot Baltijas bagātīgo mākslas vidi. "Kas aizsākās kā piesardzīgs nodoms attēlot mākslinieka un sabiedrības attiecību pārmaiņas pēdējo desmitgažu laikā, kļuva par sabiedrībai atvērtu, secīgu telpu, kas neaprobežojas ar ierastajām betona sienām, trepju telpām un ieejām," uzsver kurators Kaspars Groševs. 

"Ar uzsaukumu aicinot dažādus kultūras aģentus dalīties savās radošajās izpausmēs un žestos jebkurā formā, gan fiziskā, gan interneta vidē, šis projekts atklāj kaleidoskopisku sapņainību paralēlās domu plūsmās, izteiksmi un izpratni. History of Joy, Part 4 sevi prezentē kā virtuālu skatuvi priekpilnu pētījumu, pēdu nospiedumu, apakšstraumju un sanēšanas apmaiņai. Rezonējot ar efemēru – bieži neizpētītu intīmu aktu, kas sniedz prieku sev un citiem, – fragmentāro vēsturi, projekts aicina radošos pārstāvjus iesaistīties personisku atklājumu un māksliniecisku meklējumu izplatīšanā. Paralēlās, diagonālās un apaļās, telpiskās un laicīgās formās, Baltijas mākslinieku plejādes stiepjas aiz teritoriālām robežām – virtuālas salas un (meta)fiziskas kabīnes ir savienotas vienā inovatīvu, spīdošu un zinātkāru balsu tīklā, kas atbalso un izplata ne vien kopīgo vēsturi, bet arī kaut ko daudz spēcīgāku – mākslinieciskā akta sniegto prieku," saka Kaspars Groševs. 

Tiešsaistes prezentāciju sērijas notiks vienotā tīmekļa platformā www.history-joy.cc. Jaunie videodarbi būs pieejami apskatei turpmākos divus gadus. Kopumā projektu veido 20 darbu plašā žanru spektrā – no mūzikas un deju video, deju orākuliem un pop-up radio translācijām līdz eksperimentālai arheoloģijai, logu skulptūrām, kollaboratīvām zīmēšanas sesijām, interneta pārlūkos balstītām videospēlēm u. c. 

Projektā piedalās mākslinieki Tomas Daukša (LT), Dace Demira (LV/USA), Beatrise Grudule (LV), Laura Kaminskaite (LT), Sandra Kosorotova un Ēriks Martinsons (EE/LV/CA), Ieva Kabašinskaite (LT), Ieva Kraule-Kūna (LV), Milda Januševičūte un Marks Prendergasts (LT/NL), Eva Jerve, Ulla Juske un Hanna Piksarva (EE), Lina Lapelīte un Antans Gerliks (LT), Kamilla Laurelli un Romēns Sēns (EE/FR), Antans Lučūns jeb Ragemore (LT), Eva Mustonena (EE), Egle Naujokaitīte un Rohelio Serrāno (LT/MX), Egle Nešukaitīte (LT), Orbīta (LV), Henriks Rakitins (EE), Kristiāna Marija Sproģe (LV), Anastasia Starikova (LV/UK), Stīvs un Samanta (LT/UK).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja