Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Visvalža Ziediņa izstāde Vašingtonā izraisa plašu publikas interesi

Piektdien, 12. jūnijā, Amerikas Universitātes muzeja Katcena mākslas centrā (Katzen Arts Center) Vašingtonā atklātā latviešu padomju perioda nonkonformista, mākslinieka Visvalža Ziediņa darbu izstāde Visvaldis Ziediņš: Ceļojumi iztēlē izraisījusi lielu publikas interesi, informē izstādes kuratore Ieva Kalniņa.

Džeks Rasmusens, Amerikas Universitātes muzeja direktors un kurators, apliecina: "Vašingtona Kolumbijas apgabalā ir muzeju pilsēta, un publika novērtē izstādes, kas ir pārsteidzošas, rosinošas un būtiskas. Tas pilnā mērā attiecas uz izstādi Visvaldis Ziediņš. Ceļojumi iztēlē – tās atklāšana bija viens no visvairāk apmeklētajiem pasākumiem mūsu pastāvēšanas laikā, un interese par to pieaug ar katru dienu."

"Šis pasākums izvērtās vērienīgāks, nekā biju iztēlojusies. Jau pirmajās dienās izstādi apmeklēja ievērojams skaits vietējo mākslas speciālistu, izrādot lielu interesi par Latviju un spilgto mākslinieku nonkonformistu. Vērtīga ir arī uzsāktā sadarbība ar Amerikas Universitātes muzeju, ko ceram turpināt," stāsta Ieva Kalniņa.

Izstāde tika atklāta ar simpoziju Latvijas vēstniecībā Vašingtonā, kurā ar priekšlasījumu Padomju nonkonformisms, tā sociālais un politiskais konteksts piedalījās mākslas zinātniece Alla Rosenfelde, bet ar referātu Autsaideru iekšējais loks: Visvaldis Ziediņš un radošais konteksts – mākslas zinātnieks Marks Alans Švēde. Paneļdiskusijā piedalījās izstādes kuratores Ieva Kalniņa un Eleanora Hērtnija.

"Apsveicu ar panākumiem, iepazīstinot ar Visvalža Ziediņa darbiem gan amerikāņu, gan latviešu diasporas publiku," sajūtās dalās Ņujorkas māksliniece Guna S. Mundheima. "Runātāji izstādes atklāšanas simpozijā sniedza lielisku ieskatu Ziediņa darbības vēsturiskajā kontekstā, kurā lielu lomu spēlēja režīma uzspiestā cenzūra un aizliegumi. Simpozijs palīdzēja labāk saprast Visvalža Ziediņa izstādi Amerikas Universitātes muzejā. Varēja redzēt, ka apmeklētāji skatās un pēta liepājnieka, autsaidera Ziediņa darbus ar lielu entuziasmu."

Visvalža Ziediņa izstāde būs apskatāma līdz šā gada 26. jūlijam. Izstāde ir viens no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas pasākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja