Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

XXV=XV

Šogad, XXIV Vispārējo Latviešu dziesmu un XIV deju svētku laikā, papildus ļoti daudzajām labajām atsauksmēm par svētku organizētības līmeni, perfekti izstrādāto pasākumu saturisko plānu, augsto priekšnesumu izpildījuma līmeni un citām veiksmēm, medijos un sabiedrībā tika daudz diskutēts arī par neveiksmēm.

Kopš tā laika ir pagājuši 4 mēneši, šķiet, pietiekami ilgs laiks, lai ar vēsu prātu varētu spriest, vai, piemēram, skandāls ap biļešu izpārdošanu, bija vairāk mediju radīts bubulis vai, patiešām - būtiska pasākuma organizētāju kļūda.

Es savā 4.jūlija Dienas blogā „Dziesmu svētki”, lūdzu uz svētku brīdi aizmirst negācijas, nekultivēt naidu un vienoties kam brīnišķīgam – lielākajam garīgajam notikumam mūsu tautas vēsturē, kas notiek reizi 5 gados. Domāju, ka šogad daudzi piedzīvoja savus lieliskākos Dziesmu svētkus!

Diemžēl, tā nu ir pagātne. Atskatoties, esmu pārliecināts – tobrīd nebija nekādas jēgas strīdēties par to, kas nav sanācis. Tas vienkārši nebija produktīvi. Produktīvi būs, ja mēs TAGAD un ne mirkli vēlāk uzsāksim diskusiju par to, kādiem jābūt XXV Vispārējiem Latviešu dziesmu un XV deju svētkiem.

Domāju, ka tagad ir īstais laiks, lai apkopotu pēdējo un iepriekšējo Dziesmu un deju svētku plusus un mīnusus. Ir īstais brīdis katram, kam šī kustība ir tuva, izteikt savu viedokli.

Valsts Tautas mākslas centrs jau vairākus mēnešus strādā pie nākošo Dziesmu un deju svētku organizatoriskajiem jautājumiem. 2009.gada 30. un 31.janvārī notiks starptautiska kultūras darbinieku konference par Dziesmu un deju svētku procesa attīstību. Tomēr šajā procesā tiks iesaistīta šaura sabiedrības daļa – mūzikas profesionāļi.

Mani ļoti interesē Dziesmu svētku aktīvo dalībnieku, kā arī pasākumu apmeklētāju - tautas domas.

Darīsim tā: lūdzu, atsūtiet man uz e-pastu ([email protected]) savu viedokli, kādiem, jūsuprāt, būtu jābūt nākamajiem svētkiem. Piemēram, kādiem skaņdarbiem, kādām dejām, kādiem pasākumiem, kādai atpūtai, kā pareizi un kam tirgot biļetes utt.

Latvijas kordiriģentu asociācija apkopos saņemtos viedokļus un iesniegs priekšlikumus Valsts Tautas mākslas centrā. Es ticu, ka tie tiks ņemti vērā.

Uzskatu, ka mēs katrs varam ietekmēt nākošo svētku norisi, tādēļ nenoslinkosim, lai 2013.gadā svētku laikā nevienam nebūtu jāsūkstās. Tie taču bija, ir un būs tautas svētki!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja