Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

4. maijā izskanēs orķestra Rīga bezmaksas koncerts No Vītola līdz Paulam

Tuvojoties Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai, orķestris Rīga aicina uz koncertu No Vītola līdz Paulam, kas notiks 4. maijā plkst. 16.00 Kultūras pilī Ziemeļblāzma kā daļa no Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 20. aprīļa būs pieejami Biļešu paradīze kasēs un interneta vietnē, informēja orķestra pārstāvji.

Orķestra Rīga valsts svētku programmā No Vītola līdz Paulam klausītājus priecēs latviešu komponistu – Jāzepa Vītola, Jurjānu Andreja, Elgas Īgenbergas, Ringolda Ores, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula un daudzu citu – krāšņākās mūzikas lappuses. Orķestra instrumentālo skanējumu bagātinās spilgti vokālisti – Beāte Zviedre, Ieva Parša un Daumants Kalniņš.

Gaišā un dzīvespriecīgā noskaņā veidotā latviešu mūzikas koncertprogramma iecerēta kā simbolisks atskats uz latviešu tautai nozīmīgu latviešu komponistu radītu mūziku. Kā krāšņa uvertīra koncertam skanēs komponistu klasiķu darbi, atklājot klasiskas mūsu mūzikas bagātības. Mūzikā iemirdzēsies Ametists no Jāzepa Vītola svītas Dārgakmeņi, skanēs cerību pilnā Lūgšana no Jurjānu Andreja kantātes Tēvijai. Koncerta gaitā atcerēsimies gan Latvijas brīvvalsts laikā populāras melodijas, gan vēlīnākas dziesmas ar dzejnieku Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa un Aleksandra Čaka dzeju. Kopīgi līksmosim arī 20.  gadsimta populārās un estrādes mūzikas leģendu – Elgas Īgenbergas, Ringolda Ores un Egīla Švarca – mūzikā.

Koncerta izskaņā klausītājus priecēs bagātīgs Raimonda Paula mūzikas piedāvājums Viļņa Šmīdberga aranžējumos. Saksofona solo Arvīda Kazlauska sniegumā izdaiļos R. Paula melodiju Mersedesa, savukārt Beātes Zviedres, Ievas Paršas un Daumanta Kalniņa izteiksmīgie vokāli skanēs dziesmās Undīne, Pie pulksteņa, pie Laimas, Mans bērns un citās, dāvājot klausītājiem prieku valsts svētku noskaņās. Pie diriģenta pults stāsies orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Valdis Butāns. Ar vēsturiskiem stāstiem šo mūziku papildinās koncerta vadītājs Raitis Zapackis. 

Koncerta rīkotāji vērš uzmanību, ka koncerta apmeklējumam nepieciešams izņemt bezmaksas ielūguma karti. Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv tās būs pieejamas jau no 20. aprīļa. 

Šis ir viens no 4. maija svētku pasākumiem Rīgā. Ar visiem Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://kultura.riga.lv/, vēlāk arī https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā Rīgā notiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja