Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Instrumentu jaunā albuma Atkala noformējumu veidojusi Džemma Skulme

Grupas Instrumenti ceturtā studijas albuma Atkala, kas tiks izdots 8. decembrī, vizuālā noformējumā izmantotās gleznas radījusi viena no izcilākajām latviešu gleznotājām Džemma Skulme, vēsta grupas pārstāve Līva Pētersone.

"Šis albums ir atgriešanās pie grupas autentiskās dabas - emocijām pilnas mūzikas īstā latviešu valodā. Skaņas patiesumu pārvērst attēlā mums palīdzēja Džemma Skulme, kas man personīgi ir vairāk kā leģendāra gleznotāja - šis ir visuzmanīgākais klausītājs, ko esmu sastapis. Džemma ir šī albuma līdzautors, jo viņas darbnīcā notika ne tikai gleznu tapšana, bet arī dziesmas caur mākslinieces skatījumu piedzīvoja savu īsto piedzimšanu," par mijiedarbību ar Skulmi albuma tapšanas procesā stāsta Instrumenti mūziķis Jānis Šipkēvics.

"Klausoties Instrumenti jaunā albuma skaņdarbus, nepārprotami sajutu saikni ar savu glezniecības procesu - spēja savienot spēcīgo ar smalko. Albumā ir manāma izteikta dziesmu dramaturģija; katrā no tām ir savs vēstījums un neparasts noslēgums. Šai mūzikai skanot, sajūtos kā izrādē - gara acīm redzu gan kori, gan solistus un spilgtas mizanscēnas. “Instrumenti” mūzika mani vienmēr intriģējusi, un “Atkala” dziesmu iespaidā esmu radījusi atsevišķu gleznu ciklu," stāsta Skulme.

Atkala ir pieejams iepriekšpārdošanā digitālajā platformā iTunes, piedāvājot pircējiem jau tagad savā īpašumā iegūt pirmo albuma singlu Visa par daudz, kā arī dziesmu Ugunskura vieta ar skatu uz Latviju.

Albumu Atkala kompaktdiska un plates formātā iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties arī Instrumenti interneta veikalā - pirkums tiks izsūtīts dienu pirms oficiālā albuma izdošanas datuma.

Gaidāmajā Instrumenti ceturtajā studijas albumā Atkala iekļautas desmit jaunas dziesmas latviešu valodā, kuru autori ir Reinis Sējāns, Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis. Tas tapis Instrumenti studijā Tru Music Studio Rīgā.

Albums tiks prezentēts 7. decembrī topošajā mākslas centrā Zuzeum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja