Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Citadele rādīs Igija Popa koncertfilmu

31. maijā kinoteātrī Kino Citadele vienīgajā seansā plkst. 19.30 tiks demonstrēta koncertfilma Iggy Pop Live in Basel 2015. Pirms filmas seansa būs dzirdama portāla Satori.lv galvenā redaktora, dīdžeja un publicista Ilmāra Šlāpina ievadlekcija par Igija Popa daiļradi.

Positivus festivāla biļešu īpašnieki biļetes uz koncertfilmu varēs iegādāties ar 20% atlaidi, informēja festivāla pārstāve Līga Andžāne.

Ir trīs mūziķi, kas veidojuši mūsdienu izpratni par kvalitatīvu alternatīvo rokmūziku – Lū Rīds, Deivids Bovijs un Igijs Pops, un šobrīd viss mūzikas vēstures svars gulstas uz vienīgā vēl dzīvā no šīs izcilās trijotnes pleciem. Ne velti Igijs Pops, kura grandiozā uzstāšanās šovsasar noslēgs desmito Positivus festivālu, tiek uzskatīts par pankmūzikas krustēvu – vai katra jebkad eksistējusī pankgrupa ir apzināti vai neapzināti šo to aizņēmusies no harizmātiskā mūziķa un viņa grupas The Stooges, kas pēc gadu desmitu pauzes atkal apvienojās 2003. gadā, saņemot savu zvaigzni Rokenrola Slavas alejā. Nenoliedzami, Igijs Pops ir bijis ne tikai iedvesmotājs, bet arī pats smēlies iedvesmu no saviem līdzgaitniekiem; abi viņa slavenākie albumi – Idiot un Lust For Live –, tapuši ciešā sadarbībā ar šīgada sākumā aizsaulē aizgājušo mūzikas leģendu Deividu Boviju.

Vairāk nekā stundu ilgais koncerts, ko 31. maijā demonstrēs Kino Citadele, tika ierakstīts 2015. gadā Šveicē, Bāzeles pilsētā notiekošajā festivālā Baloise Session, kura ietvaros Igijam Popam tika piešķirts apbalvojums par sasniegumiem mūža garumā. Šajā ierakstā ir dzirdami neskaitāmi Igija Popa lielākie hiti, to skaitā I Wanna be Your Dog, The Passenger, Lust for Life un daudzi citi.

2016. gads 69 gadus vecajam māksliniekam bijis tiešām nozīmīgs. Pirmo reizi savas muzikālās karjeras vēsturē viņš sasniedza pirmo pozīciju Billboard čārtos, viņa 17. solo albums Post Pop Depression, kas tika izdots 9. aprīlī, sasniedza rokmūzikas un alternatīvās mūzikas albumu pārdošanas topu pirmās vietas, lielākā daļa koncertu jau ir izpārdoti, turklāt Kannu kino festivālā pirmizrādi piedzīvos Džima Džārmuša dokumentālā filma par Igiju Popu un The Stooges - Gimme Danger.

Positivus festivāla biļešu īpašniekiem uz e-pastu, kas tika norādīts pērkot festivāla biļeti, tiks nosūtīts īpašs atlaižu kods, kas jāievada pirms pirkuma veikšanas Forum Cinemas mājas lapā www.forumcinemas.lv.

Igijs Pops Positivus uzstāsies svētdien, 17. jūlija vakarā, uz festivāla galvenās skatuves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja