Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaka par caru Saltanu ieskandina Briseles operteātra virtuālo sezonu

Briseles Karaliskais operteātris La Monnaie/De Munt – tāpat kā citas kultūras institūcijas visā pasaulē – uz laiku ir pārtraucis darbību Covid-19 izraisītās krīzes dēļ un pašlaik piedāvā savas izrādes tiešsaistē

Briseles Karaliskais operteātris La Monnaie/De Munt – tāpat kā citas kultūras institūcijas visā pasaulē – uz laiku ir pārtraucis darbību Covid-19 izraisītās krīzes dēļ un pašlaik piedāvā savas izrādes tiešsaistē.

La Monnaie virtuālā sezona turpināsies līdz 19. aprīlim – teātra mājaslapā ir pieejami septiņi iestudējumi, kas tapuši pēdējos gados. Straumēšanas režīmā tos var noskatīties jebkurā diennakts laikā. 

Galvenā pērle septiņu izrāžu izlasē ir Nikolaja Rimska-Korsakova operas Pasaka par caru Saltanu iestudējums, kura pirmizrāde Briselē notika 2018./2019. gada sezonas beigās. Izrādes autors ir krievu režisors Dmitrijs Čerņakovs, šis darbs ir atzīts par vienu no viņa daiļrades virsotnēm un mūsdienu šedevru. Turklāt tas ļauj gūt pārliecinošu priekšstatu par to, kas ir laikmetīga operas režija.

Seno pasaku režisors pasniedz kā satricinošu, dramatisku stāstu par zēnu autistu (carevičs Gvidons) un viņa vientuļo māti (cariene Militrisa). Izrādi diriģē La Monnaie muzikālais vadītājs franču maestro Alēns Altinoglu. Vairāk par šo iestudējumu lasiet šeit.

Briseles La Monnaie ir viens no interesantākajiem un progresīvākajiem Eiropas teātriem, kas demonstrē inteliģentu un novatorisku, mūsu laika garam atbilstošu pieeju klasikai, kā arī veicina jaundarbu rašanos. Teātra darbības amplitūdu un stilu raksturo virtuālās sezonas afiša: publika, neizejot no mājām, var izbaudīt Džuzepes Verdi Aīdu, Volfganga Amadeja Mocarta Lučo Sillu, Amilkāres Ponkjelli Džokondu, Riharda Vāgnera Tristanu un Izoldi, kā arī divas laikmetīgās operas, kas komponētas pēc La Monnaie pasūtījuma, – Marka Greja Frankenšteinu un Paskāla Disapēna Makbetu pazemē.  

Informācija: www.lamonnaie.be

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja