Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aija Vītoliņa un Tango sin Quinto aicina uz siltu koncertu

Ar mieru un draudzīgu siltumu, lai viss notiek nepiespiesti, gluži tāpat, kā tas notiek dienvidu zemēs vai arī satiekot labus draugus. Tādas ir dziedātājas Aijas Vītoliņas ieceres par to, kā pavadīt gaidāmo koncertu kopā ar apvienību Tango Sin Quinto - viņi koncertprogrammā Vuelvo al Sur/Atgriezties dienvidos 9. aprīlī plkst. 19.00 mūzikas namā Daile izpildīs savas sirsnīgākās melodijas.

"Koncertā skanēs mūsu mīļākie skaņdarbi, kas kļuvuši tuvi. Dziesmas dažādās valodās un stilos - no populāriem tango skaņdarbiem līdz pavisam nepazīstamām, taču aizkustinošām latino mūzikas stila kompozīcijām. Var teikt, ka tā būs Aijas Vītoliņas un grupas Tango sin Quinto mīļāko dziesmu esence," stāsta pati vokāliste. Viņa atklāj - lai arī negriboties tā teikt, tomēr, kā jau katrs koncerts, arī šis savā veidā ir grupas atskaites punkts, kas noslēgs vienu daiļrades posmu, pēc kura "varēs sākt ar jaunām dziesmām un citām melodijām".

Koncertā Dailē skanēs dziesmas no Astora Pjacollas tango operas Maria de Buenos Aires, gan latino dziesminieces Jasmīnas Levī skaņdarbi. Būs dzirdami arī komponistu Morisa Ravela, Rišāra Galjāno un Jāņa Lūsēna kompozīcijas, kā arī dažas tradicionālas melodijas. Par koncerta vizuālo noformējumu rūpēsies Artis Dzērve. Savukārt koncerta otrajā daļā gaidāms kāds pārsteigums - "uz skatuves kāps īpaši viesi", stāsta vokāliste Aija Vītoliņa, kura savas muzikālās gaitas savulaik sākusi kā dažādu Latvijā populāru mūziķu fona vokāliste. Viņa piedalījusies arī Jāņa Lūsēna mūziklu izrādēs, Leonarda Bernsteina Mesas uzvedumā Rīgā, Kaspara Rolšteina un Regnāra Vaivara avangarda izrādē Stokholmas sindroms, tāpat arī ikgadējos Cabaret uzvedumos.

Savukārt runājot par grupu Tango sin Quinto, kas no spāņu valodas tulkojuma būtu "tango bez piektā", ir jāzina, ka sākotnēji tā tika izveidota, lai atskaņotu argentīnieša Astora Pjacollas neparastos tango. Ansamblis no sākotnējā kvarteta gan izaudzis par sekstetu. Tango sin Quinto mūzikas stila pamatā ir divas spilgtas vadlīnijas: mūsdienīgs tango un kaverversijas no dažādu stilu mūzikas. Grupas radošais sastāvs ir Jānis Stafeckis (kontrabass), Artūrs Noviks (akordeons), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti), Raimonds Melderis (vijole) un Romāns Vendiņš (klavieres), bet grupas īpašais viesis ir ģitārists un komponists Aivars Hermanis.

Koncerta Vuelvo al Sur biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja