Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Anglikāņu baznīcā notiks NSRD veltīts koncerts Zū-zā ti-ti-ti

Piektdien, 27. februārī, plkst. 19 Hardija Lediņa gada ietvaros Rīgas Anglikāņu baznīcā notiks NSRD (Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīcai) veltīts koncerts Zū-zā ti-ti-ti, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Santa Mičule.

Koncertā tiks atskaņotas multimediju mākslinieka Hardija Lediņa un eksperimentālās mākslas un mūzikas apvienības NSRD dziesmas, ko izpildīs grupa Nebijušā restauratori, kā arī Roberts Gobziņš kopā ar grupu Resnie putni. Muzikālo daļu papildinās mākslinieces Inetas Sipunovas video.

NSRD pastāvēja no 1982. līdz 1989. gadam, viņu pirmā koncertperformance datēta ar 1982. gadu Kultūras namā Oktobris, grupai uz skatuves uznākot caur skapi. Pēc 1989. gada no apvienības tika attīstīta Aptuvenās mākslas aģentūras koncepcija.

Koncerta Zū-zā ti-ti-ti vietas izvēle nav nejauša – kopā ar domubiedriem no 1974. līdz 1977. gadam Hardijs Lediņš Anglikāņu baznīcā (tolaik Politehniskā institūta Studentu kluba telpās) rīkoja diskotēkas un pagrīdes avangarda mūzikas festivālus, kuros tika atskaņota tolaik neatļautā eksperimentālā, kā arī sakrālā mūzika, piedaloties nozīmīgiem padomju perioda mūzikas autoriem, tostarp, igauņu komponistam Arvo Pērtam.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena 8 eiro, pasākuma dienā 10 eiro.

Koncertu organizē Latvijas Laikmetīgās Mākslas centrs Hardija Lediņa gada ietvaros - atzīmējot Latvijas avangarda mūzikas un mākslas klasiķa 60. jubileju, LMC sadarbojas ar dažādu radošo jomu pārstāvjiem un Hardija Lediņa laika biedriem, visa gada garumā rīkojot virkni kultūras pasākumu, kas pievērš plašākas sabiedrības uzmanību leģendārā mākslinieka daudzpusīgajam radošajam mantojumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja