Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Antra Stafecka un Ingars Viļums izdod jaunu dziesmu un izziņo albuma Manas zemes sirds koncerttūri

Mūziķi Antra Stafecka un Ingars Viļums laiž klajā jaunu dziesmu Krustiem un līkumiem, kas ir daļa no abu gaidāmā albuma _Manas zemes sirds, informēja mūziķi

Albums tiks izdots 2025. gada martā un solās būt emocionāli piesātināts, veltīts Latvijas dabai, cilvēkiem un mūsu dzīves ceļiem. Līdz ar albuma izdošanu plānota arī koncerttūre, kas ļaus klausītājiem klātienē izbaudīt gan jaunos skaņdarbus, gan iemīļotas dziesmas no mākslinieku iepriekšējo gadu projektiem.

Albumā Manas zemes sirds tiks iekļautas arī klausītājiem zināmas un jau novērtētas dziesmas – Dzīparos, Dziļumā, Es meitiņa kā smildziņa un Baltu dzīvi nodzīvot.

“Domāt, runāt un nu jau arī rakstīt par dzīves pamatvērtībām ir kļuvis par manu ikdienu. Es ticu, ka visslēptākajos prāta nostūros katram ir bijis mirklis, kas licis aizdomāties par dzīvi, tās ritējumu, nozīmi un jēgu tajā. Un tad ar sirds gudrības un intuīcijas palīdzību cilvēks ir sācis iet pats savu patiesības ceļu. Nav vajadzīgs ilgs laiks un maldīšanās, lai saprastu, kas ir īstas un patiesas šīs dzīves ceļa vērtības. Mūsu senči tās jau sen ir aprakstījuši un nodevuši mums no paaudzes paaudzē. Atliek vien atrast īsto brīdi īslaicīgi “modernajā’’ pasaulē, lai ieklausītos nemainīgajā dzīves īstenībā,” stāsta Ingars Viļums.

Antra Stafecka par veiksmīgo sadarbību saka: “Tautasdziesma mūs abus ir apvienojusi. It kā viss vienā četrrindē ir pateikts tik skaidri un vienkārši. Bet, ja ieklausās, tad var iepeldēt visuma emocijās. Cik kodu slēpjas tajā, nevaram pat aptvert, vien sajust un saprast. Daudz iedvesmas esam smēlušies gan mūsu senču, gan dižu rakstnieku radītās tautasdziesmās, lai veidotu savas četrrindes, savus stāstus”.

Atzīmējot albuma izdošanu, Antra Stafecka un Ingars Viļums aicina uz emocionāli piesātinātiem koncertiem daudzviet Latvijā, kuros varēs dzirdēt gan jaunos skaņdarbus, gan iemīļotas dziesmas no abu mākslinieku iepriekšējo gadu projektiem. Pirmais Manas zemes sirds koncerts plānots 25.martā Rīgā, VEF Kultūras pilī un tajā piedalīses arī Antras Stafeckas muzikālie draugi - grupa Jumprava, Uldis Marhilēvičs, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Atis Ieviņš, Andris Ērglis, Mārtiņš Kanters, Jānis Čubars un daudzi citi mūziķi. Pēc tam koncerti notiks 28.martā Vidzemes koncertzālē Cēsis, 30.martā Jelgavas kultūras namā, 4.aprīlī Ogres kultūras centrā, 5.aprīlī Liepājas OC Rožu zālē, 11.aprīlī Valmieras kultūras centrā. Koncerttūre tiek veidota sadarbībā ar Producentu grupu 7 un tajā Antra Stafecka kopā ar Ingaru Viļumu vedīs publiku cauri savām muzikālajām sajūtām un stāstiem, kas dziļi sakņojas latviskajā kultūrā un identitātē.

Jaunā dziesma Krustiem un līkumiem atspoguļo dzīves ceļa grūtības un skaistumu, vienlaikus aicinot klausītājus apzināties, cik svarīgi ir izprast savu identitāti un mīlēt dzimto zemi. Šo vēstījumu papildina dziesmas videoversija, kuras idejas autore un režisore ir pati Antra. Video piedalījās Ogres Valsts Ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs Dzīpari. Video autors – Harijs Blāze.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja