Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Ar patiesu degsmi

Lielās mūzikas balvas (LMB) pasniegšanas norise šogad būs dziedātājas Ditas Kalniņas un kordiriģenta Inta Teterovska rokās. Izrādās, diriģentam pagājušogad kāds teicis — vēl pāris gadu, un tu varēsi vadīt šo ceremoniju. "Re, laiks skrien tik ātri — pagājis gads, un es jau vadu!" nosaka Ints Teterovskis.

Par LMB ceremonijas saturu gan Ints Teterovskis, būdams arī šā pasākuma producents, nešaubās un piebilst — šovakar viņi ar Ditu būšot vairāk informācijas sniedzēji. "Galvenais jau būs nominēto mūziķu un mūsu viesu koncerts. Uz skatuves kāps vērtību vērtības — gan balvu pasniedzēji, gan saņēmēji, gan viesi." Viltīgi smaidot, Ints Teterovskis piebilst: ziņkārīgie var nemaz nemēģināt viņu spīdzināt, lai uzzinātu laureātu vārdus, — žūrijas aizklātais balsojums notiks neilgi pirms pašas ceremonijas, un rezultātus zinās tikai viens vai divi cilvēki.

Diriģents Ints Teterovskis vadīs Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju

Koncerta programmas idejas autors ir Guntars Ķirsis, pasākuma režisore — Dace Pūce. Vakara pirmajā daļā muzicēs gandrīz visi LMB 2008 nominanti, savukārt otrajā daļā — balvas pasniegšanas ceremonijā — muzikālos priekšnesumus sniegs īpašie viesi: Jāzepa Vītola Starptautiskā pianistu konkursa 2008 Grand prix ieguvējs Antons Ļahovskis, dziedātāja Ticīna Vona un pianists Māris Skuja, kā arī somu vokālais ansamblis Rajaton.

Vai Ints Teterovskis nebaidās, ka ceremonijas laikā var gadīties kaut kas negaidīts? Viņš atteic — nekad nedrīkst būt tā, ka nav uztraukuma, jo tas jau ir gandrīz tas pats, kas vienaldzība. "Es domāšu par to, kā cilvēkiem pateikt kaut ko skaistu un lai tas neizklausītos sausi un formāli."

Inta domas aizņem vēl kāds projekts, kam dots nosaukums Uzdāvini pasauli. "No Latvijas sešdesmit bērnunamiem izvēlējāmies divdesmit, un jau ar rītdienu bērni no katra bērnunama dosies ceļojumā uz kādu no Eiropas kultūras pilsētām." Tiesa, šāda dāvana nenāca par velti: pirmkārt, viņiem vajadzēja būt sekmīgiem mācībās; otrkārt, bija jāpiedalās un jāuzvar viktorīnā par Eiropas pilsētām. Tagad, pateicoties atbalstītājiem, jauniešiem būs iespēja pašiem savām acīm aplūkot zemes, par kurām viņi līdz šim tikai lasījuši. "Mēs ļoti vēlētos iedot bērniem līdzi fotoaparātus, lai viņi katrā pilsētā varētu nofotografēt lietu, kas viņus visvairāk pārsteigusi." Maija vidū Galerijā Centrs tiks sarīkota šo fotodarbu izstāde, bet akcijas noslēgums ar pazīstamu mūziķu piedalīšanos ieplānots šovasar vairākās Latvijas pilsētās. "Ja kāds grib un var palīdzēt, sīkāku informāciju par to var atrast portālā www.ziedot.lv un kora Balsis mājaslapā." Uz jautājumu, vai par šiem bērniem nebūtu jārūpējas valstij, Ints vien nosaka — valsts jau esam mēs paši. "Mans mērķis ir nevis uzdāvināt kādam braucienu par velti, bet likt saprast — dzīvē ir jācīnās, jāskatās uz priekšu un nevar paļauties, ka kāds tavā vietā kaut ko izdarīs!"

*

LMB ceremonija

Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonija

3.II plkst.19 LNO; LTV1 — plkst.21.10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja