Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Ar Vasilija Sinaiska un Kristīnas Poskas diriģētajiem simfoniskās mūzikas koncertiem LNSO sāk koncertdarbību Hanzas peronā

Ar diviem simfoniskās mūzikas koncertiem oktobrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) uzsāk koncertsēriju Hanzas peronā. Šie notikumi būs gaidītas atkalsatikšanās ar izciliem diriģentiem un spožiem un pasaulē atzītiem Latvijas mūziķiem – 12. oktobrī klausītājus priecēs altiste Santa Vižine un LNSO Goda diriģents Vasilijs Sinaiskis, savukārt 25. oktobrī kopā ar orķestri uzstāsies galvenā viesdiriģente Kristīna Poska un vijolnieks Georgs Sarkisjans

Zīmīgi, ka koncertsērija tiks atklāta ar maestro Vasilija Sinaiska atgriešanos pie LNSO diriģenta pults – šajā sezonā tiek atzīmēti 50 gadi kopš Vasilijs Sinaiskis kļuva par LNSO māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu.

Maestro Vasilijs Sinaiskis bija LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents no 1975. līdz 1987. gadam un tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem vilcējspēkiem orķestra pastāvēšanas vēsturē. Diriģents novērtēts par latviešu mūzikas popularizēšanu, regulāri iestudējot un iekļaujot latviešu komponistu darbus savās koncertprogrammās. Šobrīd Vasilijs Sinaiskis ir Janāčeka filharmonijas orķestra galvenais diriģents, BBC filharmonijas orķestra diriģents emeritus, LNSO un Malmes simfoniskā orķestra Goda diriģents. 12. oktobra koncertprogrammā izskanēs Ādolfa Skultes krāšņā simfoniskā poēma Viļņi, čehu komponista Antonīna Dvoržāka dabas skaistumu aptverošā Astotā simfonija, taču angļu komponista Viljama Voltona muzikāli piesātinātajā Altkoncertā soliste būs Amsterdamas Concertgebouw orķestra altu grupas koncertmeistare Santa Vižine.

Savukārt 25. oktobra koncertā dzirdēsim Georga Sarkisjana solo Johannesa Brāmsa slavenajā Vijoļkoncertā. Georgs Sarkisjans bijis ilggadējs LNSO koncertmeistars, vienlaicīgi apvienojot koncertēšanu dažādos Vācijas orķestros un kameransambļos, un šobrīd pilda koncertmeistara vietnieka pienākumus Vupertāles simfoniskajā orķestrī. Pie diriģenta pults stāsies igauniete Kristīna Poska, kas kopš 2019./2020. gada sezonas ir Flandrijas simfoniskā orķestra galvenā diriģente, bet no 2021./2022. gada sezonas — Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenā viesdiriģente. Koncertprogrammā tiks atskaņots arī Justes Janulītes skaņdarbs Confluere un Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfonija.

Biļetes uz abiem koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja