Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Arvien jauni brīnumi un nokrāsas džezā

Jau piekto rudeni mājīgajā, ar īpašu akustiku apveltītajā Latvijas Radio 1. studijā un greznajā kinoteātra Splendid Palace zālē notiks koncertu un meistarklašu sērija Art of Riga Jazz. Tā domāta tiem, kuri gatavi jaunatklāsmei, tiekoties ar izciliem pasaules līmeņa māksliniekiem, kuri Latvijā līdz šim nav dzirdēti un iet mūzikā savu atšķirīgu ceļu, veidojot džeza nākotni.

Art of Riga Jazz piedāvājumā ir četri koncerti no 26. oktobra līdz 10. decembrim, lai mums tumšajā rudenī atgādinātu, ka (te citēšu sērijas Art of Riga Jazz direktores Diānas Briežkalnes teikto) cilvēka dzīvē ir arī sestdienas un svētdienas, ne tikai pelēkās darbdienas. Koncertus krāsainus darīs arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu, topošo gleznotāju, vizuālā māksla.

Koncertsēriju 26. oktobrī Latvijas Radio 1. studijā plkst. 19 atklās amerikāņu steel pedal ģitāras meistars Rūzvelts Koljers, kurš mūzikas pasaulē savu vārdu ierakstījis kā aizrautīgs un meistarīgs džeza, blūza un R&B mūzikas izpildītājs. Mūzikas kritiķi viņu pelnīti sauc par steel ģitāras esenci – pagātni, tagadni un nākotni vienuviet. Viņa ģitārspēles rokraksts ir tik spilgts, moderns un galvu reibinošs, ka mūziķis jau tiek godāts par Doktoru. Pārsteidzoša ir arī pati ģitāra – neliels "galdiņš", kas pārvilkts ar tērauda stīgām, kuras spēlē ar smagiem, pudeles kakliņa lieluma metāla cilindriņiem. Piedevām izmantojot arī kājas pedāli, no šī modernā instrumenta var izvilināt visdažādāko skanējumu – gan līdzīgu Havajas ģitārai, gan modernajiem elektroniskajiem taustiņinstrumentiem. Rīgā mākslinieks uzstāsies ar savu kvartetu.

Ar diviem koncertiem Latvijas Radio 1. studijā 15. un 16. novembrī plkst. 19 viesosies amerikāņu komponists un ģitārists Čārlijs Hanters kopā ar vokālisti Lūsiju Vudvardu. Viņi džeza cienītājiem ir labi zināmi. Kopā ar bundzinieku Dereku Filipu viņi atskaņos džeza, blūza un R&B skaņdarbus, to vidū Ninas Simonas, Besijas Smitas un Vilija Džonsona radītos.

Koncertsērijas noslēgumā 10. decembrī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace gaidāms zvaigžņu statusā strauji nokļuvušās starptautiskās a cappella grupas Accent koncerts. Visi seši Accent dalībnieki – divi mūziķi no Kanādas un pa vienam no Francijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un ASV – ir atzīti dziedātāji un instrumentālisti, bet tieši kopā spēj radīt jaunas vokālā džeza krāsas. Pateicoties katra individuālajai vokālās mākslas pieredzei, grupa strauji kļuvusi par vienu no mūsdienu a cappella stila jaunajiem līderiem. Viņi lielākoties paši sacer savu oriģinālmūziku, ar to vien jau izceļoties uz šī žanra grupu fona.

Uzrādot koncerta ieejas biļeti, ikviens var apmeklēt arī mūziķu meistarklasi LR 1. studijā 10. decembra rītā plkst. 11.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja