Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Baltajā flīģelī” uzstāsies jauns mūzikas talants Guntars Freibergs

Jaunā mūzikas zvaigzne, talantīgais sitaminstrumentālists Guntars Freibergs uzstāsies  Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” 23.aprīlī plkst. 18. Programmā izskanēs amerikāņu, franču un japāņu komponistu darbi un koncerta apmeklējums klausītājiem tiek piedāvāts par brīvu - informēja "Baltā flīģeļa" mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Vi`bna pastāstīja, ka Guntars Freibergs, kuru droši var saukt par brīnumbērnu mūzikā,  dzimis 1991.gadā un sitamo instrumentu spēli sācis mācīties J.Cimzes Valkas mūzikas skolā pie pedagoģes Larisas Puzules, pēc tam E.Dārziņa mūzikas skolā pedagoģes Dzintras Knābes klasē. Pēc veiksmīgas uzstāšanās Starptautiskajā televīzijas konkursā „Riekstkodis” Maskavā Guntars tika uzaicināts un vienu gadu mācījās Maskavas Centrālajā mūzikas skolā pie P.Čaikovska Valsts konservatorijas, profesora Marka Pekarska klasē.

Šobrīd Guntars mācās Strasbūras Mūzikas konservatorijā (Francijā) pie profesora Emanuela Sežornē (marimba, vibrafons), profesora Denisa Reidingera (timpāni), profesora Stefana Fougerouksa (multiperkusijas). Piedalījies arī marimbas meistarklasēs pie profesoriem Keiko Abe, Momoko Kamiya, Bogdan Bacanu, Peter Sadlo, muzicējis V.Spivakova Starptautiskajā festivālā Maskavā, Starptautiskajā Vasaras festivālā Kopenhāgenā, un sitaminstrumentu mūzikas festivālā „perKumania” Parīzē . Guvis panākumus vairākos Valsts konkursos Latvijā un piecos Starptautiskos konkursos Igaunijā, Latvijā, Krievijā un Itālijā. Muzicējis kā solists ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga”, Maskavas kamerorķestri „Musica Viva”, Latvijas Nacionālās Operas orķestri, kamerorķestri „Sinfonietta Rīga”.

,,Lai kur arī dzīves vēji Guntaru Freibergu neaiznestu, viņā mīt latviskums un ir vēlme būt noderīgam savai valstij. Jaunietis jūt nepieciešamību parādīt, ko paspējis izdarīt Strasbūras Mūzikas konservatorijā, un ieteikt ceļu arī citiem, kā to iespējams realizēt", rakstīja laikraksts ,,Ziemeļlatvija”.

,,Mūzika ir visa mana dzīve, esmu tajā iekšā līdz pašiem matu galiņiem. Es esmu īsts mūzikas fanāts. Spēlēju sitamos instrumentus - marimbu, vibrafonu, timpānus, bungas, multiperkusijas un citus. Apgūstu arī klavierspēli un komponēju. Var teikt, ka mūzika ir visa mana dzīve, esmu tajā iekšā līdz pašiem matu galiņiem. Vislielāko prieku man sagādā caur savu spēli parādīt savas izjūtas klausītājiem un sniegt viņiem vislabākās emocijas,” par sevi saka jaunais mūziķis


Guntara koncertmeistare Elīna Gaile pašlaik mācās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 12. klasē. Elīna piedalījusies Starptautiskos festivālos un sniegusi solo koncertus Varēzē (Itālija) un ASV. Viņa ir kļuvusi par daudzu nacionālo un starptautisku konkursu laureāti Francijā, Lietuvā un Latvijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja