Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Būs arī tulpes!

Raimonds Pauls sev raksturīgajā ironiskajā manierē skaidro, kādēļ Dziedāšanas svētki 2009 notiek 8.martā un piebilst — gan jau kāds viņam piešūšot arī šo datumu, ne tikai citus grēkus vien. "Patiesībā svētku datumu nācās pārcelt — gan hokeja, gan Eirovīzijas dēļ, jo tajā bija aizņemti daudzi dziedātāji, kurus esmu aicinājis piedalīties Dziedāšanas svētkos." Viņaprāt, 8.martam patiesībā nav ne vainas — šajā datumā varot svinēt kaut vai Pavasara svētkus.
Svētdien Raimonds Pauls aicina uz lielo sadziedāšanos Arēnā Rīga

Taujāts par koncerta programmu, komponists atklāj — taisot šādu koncertu jau trešo reizi, viņš sapratis, ka nākotnē forma būs jāmaina. "Tautas piedziedāšana jau ir jauka, bet šoreiz darīsim mazliet citādi. Tādēļ pirmajā daļā akcents likts uz dziesmām, kam vārdus sarakstījuši latviešu dzejnieki, sākot ar Poruku un beidzot ar Peteru un Zālīti. Esmu salasījis labi daudz šādu dziesmu, un katru izpildīs cits dziedātājs; protams, kopā ar septiņsimt cilvēku lielo kopkori." Šī koncerta daļa pilnīgi tikšot veltīta klātesošajām sievietēm un arī televīzijas skatītājām, jo vēlāk vakarā LTV1 šo koncertu iekļāvis svētku programmā. "Andris Ārgalis solīja atvest pašaudzētās tulpes, tā ka centīsimies, lai viss būtu tā sirsnīgi un lai cilvēkiem būtu iespēja vienu vakaru pavadīt bez politikas, Saeimas un, paldies dievam, valdības!"

Koncerta otrā daļa būs atskats uz LTV raidījumu Krodziņā pie Paula. Esot ideja to apspēlēt tā, lai būtu jautri gan skatītājiem, gan pašiem māksliniekiem, tādēļ Pauls cer, ka viņam talkā nāks gan Žoržs Siksna, gan Intars Busulis, un tad jau tiks mēģināts iekustināt arī tautu. "Ceru arī, ka otrā daļa izvērtīsies tādā lielā kopdziedāšanā, jo dziesmas jau būs zināmas."

Koncertā piedalīsies četrpadsmit dziedātāji, to skaitā arī Ance Krauze, kura drīzumā gaida ģimenes pieaugumu. "Ar Anci esam sagatavojuši īpašu pārsteigumu, bet par to tagad neko nestāstīšu!" Maestro uz skatuves palaidīšot arī vienu pavisam jaunu dziedātāju, kurš jau esot šur tur dzirdēts. "Varu atklāt, ka viņš parādījās vienā televīzijas šovā un dabūja pirmo vietu. Un viņš ir no Latgales." Pauls neslēpj, ka secinājis — ja kaut kur piedalās dziedātājs no Latgales, viņš pilnīgi nešaubīgi iegūs pirmo vietu: "Tādi patrioti, kādi ir latgaļi attiecībā uz savējiem, nav atrodami nevienā citā Latvijas pusē. Un man nav nekas iebilstams pret šādu attieksmi!" Tādēļ, aicinot talkā jau ierasto pavadītājgrupu un sakot paldies saviem domubiedriem, kas trešo gadu palīdz sarīkot koncertu, — diriģentam Arvīdam Platperam un SIA Koncertmeistars īpašniekam Ērikam Naļivaiko —, Raimonds Pauls cer sarīkot patiešām jauku, pavasarīgu pasākumu. "Atklāti sakot, man ziema ir apnikusi; gribas zaļu zāli, sauli un krāsainus ziedus!" Maestro neslēpj.

*

Koncerts

Raimonda Paula Dziedāšanas svētki 2009

Arēnā Rīga 8.III plkst.18, LTV1 — plkst.21.25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja