Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Čellu Ūdens mūzika gadumijas robežā

Jauna audiovizuāla programma trio Melo-M Vecgada koncertā

Dabas un tai veltītās mūzikas iedvesmots, čellu trio Melo-M piedāvā jaunu un pārsteidzošu audiovizuālu programmu Ūdens mūzika – pirmatskaņojumus un visu laiku populārākos skaņdarbus divos Vecgada lielkoncertos, kas tradicionāli notiek Rīgas Kongresu namā vienā dienā – 30. decembrī – plkst. 15 un 19.

Melo-M jaunās programmas Ūdens mūzika saturu veido grupas līdera – čellista, komponista un aranžētāja Kārļa Auzāna – jaundarbi, kuru atskaņojumus papildinās bagātīgu atmosfērisku audiovizuālu noskaņu iedzīvināšana, ļaujot klausītājiem kopā ar trio mūziķiem nokļūt īstā, teju vai fiziski sajūtamā "ūdens pasaulē". Līdztekus programmas jaundarbu atskaņošanai koncertā gaidāmi arī citi pirmatskaņojumi – vairākas intriģējošas un iepriekš nedzirdētas Melo-M versijas par pasaulē populārām rokmūzikas skaņdarbu tēmām. Protams, neizpaliks visu laiku pazīstamākie grupas skaņdarbi – gan pašu kompozīcijas, gan oriģinālas un publikas iemīļotas versijas par populārām mūzikas tēmām.

Pirms ironizēt par to, cik precīzi jaunajai programmai izraudzītā ūdens tēma atbilst decembrim, kas Latvijā teju jau pagājis bez sniega, vērts uzzināt paša idejas autora motivāciju. "Ūdens tēma atnāca pati, jo mūsu iepriekšējā programma un albums bija No meža mēs nākam. Ūdens tēma brieda jau kādu laiku. Par godu tai radies pilnīgi jauns skaņdarbs ar tādu pašu nosaukumu kā visai programmai (Ūdens mūzika). Būs arī vairāki citi darbi, kas saistīti ar jūru, upēm un ezeriem. Arī ar ūdens tematiku saistītas, visiem zināmas melodijas no klasiskās mūzikas," stāsta Kārlis Auzāns. Izraudzītā stihija programmā aplūkota visos stilos: būs arī dažas leģendāras rokmūzikas melodijas, kas "ļoti saistītas ar ūdeni un latviešiem", intriģē K. Auzāns.

Pievērsties rokmūzikas skaņdarbu versijām Melo-M mūziķus – Kārli Auzānu, Jāni Paulu, Miķeli Dobičinu un sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti – pamudinājusi šī rudens koncertturneja Black Cello Sabbath, kurā Melo-M muzicēja kopā ar igauņu čellu kvartetu, atskaņojot tieši rokmūziku. Tomēr tas nenozīmē vēlmi uzrunāt arvien skaļāk un dinamiskāk. "Mūsu izpildījuma stils kļuvis vispārējs, tas ir tieši mums raksturīgais Melo–M skanējums, kurā ir gan roka, gan modernās mūzikas elementi, varbūt neliels popa piesitiens," K. Auzāns priecājas, ka ansamblim "izveidojies savs skanējums un cilvēkiem tas patīk".

Biļešu uz koncertiem atlicis maz, bet jau zināms, ka nākamajā pavasarī Melo-M ar šo programmu viesosies Latvijas jaunajās koncertzālēs, arī Alūksnes kultūras centrā. Tad nākšot klajā arī Ūdens mūzikas ierakstu albums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja