Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Divi festivāli. Pludmalē vai karalaukā

Vienā laikā notiek divi lieli festivāli, kas dod iespēju izvēlēties – uzturēt tautiski kareivīgu noskaņojumu, dodoties uz Latvijas austrumiem, vai dejot pludmales smiltīs vēju pilsētā rietumos

Latvijai, kā jau kārtīgai vasaras festivālu lielvalstij un, kā runā, arī dziedātāju tautas senču mītnei, neklājas vienā nedēļas nogalē dot tikai vienu muzikālās izklaides iespēju. Šajās brīvdienās notiks divi lieli festivāli. Viens no tiem ir ar tautiski smagu noskaņu un pavisam jauns, otrs – ar ilggadējām tradīcijām, vēl senākām nekā pats festivāls, jo pludmales ballītes Liepājā notikušas kopš Baltic Beach Party laikiem.

Abu festivālu auditorija nepārklājas, tāpēc nebūs īpaši jālauza galva, vai braukt uz festivālu Zobens un lemess Viesītes novada Saukas dabas parkā Sēlijā vai uz Summer Sound Liepājā.

Skaļi, kareivīgi, tāli

Kopš vairs nenotiek metāla festivāls Metalshow Blomē un Baltijas saule Zaķusalā, vairs nebija viena tāda pasākuma, kurā pulcēt gan etniskās, gan smagās mūzikas cienītājus, kā arī seno cīņu rekonstrukciju klubus.

Šonedēļ starptautiskajā folk, pagan, metal mūzikas un seno amatu festivālā Zobens un lemess šīs tradīcijas tiks atjaunotas. Saukas ezera krastā būs izveidotas amatnieku un karotāju apmetnes un uzstāsies četru valstu vadošās folkmetāla apvienības. Tikpat latviski kā jaunajam festivālam dotais nosaukums ir arī tā galvenie mākslinieki. Tā ir mūsu pagānmetāla grupa Skyforger, kas šogad izdevusi albumu Senprūsija un Saukā uzstāsies Eiropas turnejas viducī.

Festivālā muzicēs vēl divi mūsu kareivīgi tautiskā gara uzturētāji – dūdu un bungu grupa Auļi un vīru kopa Vilki. Latvijas roka smagāko galu pārstāvēs Green Novice, Frailty, Sovvaļnīks, Darrva, Wagars, cienījamo ārvalstu viesu vidū būs Nokturnal Mortum no Ukrainas, Gods Tower no Baltkrievijas, Obtest un Ūkanose no Lietuvas, Celtachor no Īrijas u. c.

Aurora baltās smiltīs

Vārds "vasara", lietots angļu valodā, bijis sastopams vairāku festivālu nosaukumos Latvijā vien, nemaz nerunājot par plašo pasauli. Nupat Haidparkā Londonā notika vairāku dienu festivāls British Summer Time, savukārt no afišām Latvijā uz festivālu Summertime šobrīd aicina operas primadonna Inese Galante.

Festivālā Summer Sound Liepājā kā galvenās ārvalstu zvaigznes tiek minēti Nico & Vinz, Mumiy Troll un Apocalyptica. Uzstāsies baltkrievu brīnumbērni Super Besse. Pašmāju dalībnieku vidū – Aminata un Jānis Stībelis, grupas Musiqq un Pienvedēja piedzīvojumi, bet bet, Astro'n'out un IndyGo, Dzelzs vilka bundzinieka Mārča Judža pērn izveidotā grupa Ryga un Arņa Račinska Laika suns. Pat laimīgi uz skatuves atgriezusies Aurora par vienu no šīs vasaras koncertu vietām izvēlējusies pludmales festivālu Summer Sound, un, starp citu, arī turpat netālu rokenrola pilī Fontaine Palace Ritvars Dižkačs ar domubiedriem gatavojas uzspēlēt – tikai divas nedēļas vēlāk – 24. jūlijā.

Izvēlies, ko vēlies!

***

Zobens un lemess

Viesītes novada Saukas dabas parkā Sēlijā 10.–11.VII

www.zobensunlemess.lv

Summer Sound

Liepājas pludmalē 10.–11.VII

www.summersound.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Adriānas Vīgneres izstāde Humānās konstrukcijas

Adriānas Vīgneres izstāde Humānās konstrukcijas ir laikmetīgā formā gleznots stāsts par domām un sajūtām mūsdienu laiktelpā, kur apziņa, ka cilvēciskās esības radītais vienā brīdī var kļūt vien ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja