Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dzeltenie pastnieki. Ar jauniem spēkiem

Pašmāju astoņdesmito gadu underground klasiķi, latviešu jaunā viļņa un regeja pionieri Dzeltenie pastnieki ieņem nozīmīgu vietu ne vien Latvijas, bet arī visas bijušās Padomju Savienības populārās mūzikas kartē. Par vienu no savām mīļākajām grupām un unikālu parādību pat pasaules mērogā Dzeltenos pastniekus dēvē slavenākais Krievijas mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis. Grupas pirmie albumi Bolderājas dzelzceļš (1981) un Man ļoti patīk jaunais vilnis (1982), tolaik oficiāli neizdoti, bet pavairoti pašu klausītāju spēkiem, bija astoņdesmito gadu jauniešu pavadoņi ballītēs un ikdienā. Dzīvajā grupa uzstājās reti — lielākoties tās bija studentu ballītes un Rīgas rokkluba koncerti. Dzelteno pastnieku padomdevējs un līdzgaitnieks, bet ne tiešs dalībnieks bija leģendārais aptuvenās mākslas un multimediju patriarhs Hardijs Lediņš — viņš ir vairāku dziesmu tekstu un ne tikai tekstu autors. Pastnieku sastāvā darbojās un arī Latvijas repa pionieru kārtā tos iecēla Roberts Gobziņš. Pēc grupas darbības beigām astoņdesmito gadu beigās tās līderis basģitārists un dziedātājs Ingus Baušķenieks pievērsās solodarbībai un izdeva vairākus albumus, otrs līdervokālists un ģitārists Viesturs Slava iesaistījās muzikālos projektos kopā ar Hardiju Lediņu un Kasparu Rolšteinu.

Šī gadu tūkstoša sākumā Ingus Baušķenieks savā ierakstu kompānijā pirmoreiz oficiāli sāka tiražēt Dzelteno pastnieku ierakstu katalogu (nu jau visi izdevumi uzskatāmi par retumu) un arī pati grupa atsāka gan radīt jaunas dziesmas (albums Kaķis, 2002), gan atgriezās uz skatuves, lai sniegtu vairākus pārpildītus koncertus Vecrīgas klubos. No klasiskā sastāva atkal kopā spēlēja trīs — Baušķenieks, Slava un bundzinieks Ilgvars Rišķis —, iztiekot bez taustiņinstrumentiem, un dziesmas ieguva pavisam jaunu skanējumu.

Festivālā Positivus grupa nolēmusi parādīt sevi ar jauniem spēkiem. Kā perkusionists Pastniekos jau kādu laiku darbojas ilggadējais grupu Inokentijs Mārpls un Amorālā psihoze dalībnieks Didzis Erra. Šovasar grupā nespēlē ilggadējais dalībnieks Rišķis, un Baušķenieks, iedvesmojies no nesenā Damo Suzuki koncerta Rīgā, par bundzinieku aicinājis pievienoties Jāni Burmeisteru no grupas Tesa.

Positivus festivāls.Cēsu alus skatuve 18.VII plkst.17.15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja