Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Džeza mūzika Vecgada noskaņās Lielajā ģildē

28. decembrī plkst.19 uz koncertu RIGA JAZZ Vecgada noskaņās aicina orķestra Rīga bigbends un diriģents Raitis Ašmanis. Koncertā piedalīties uzaicinātas spožākās Latvijas džeza mūzikas zvaigznes – Jolanta Gulbe-Paškeviča, Aija Vītoliiņa (Amber), Inga Bērziņa, Daumants Kalniņš, Intars Busulis un vokālā grupa Framest.

Koncerta pirmajā daļā skanēs divi Džordža Geršvina instrumentālie skaņdarbi: Kubas uvertīra aranžētāja Krisa Šarpa versijā un Rapsodija blūza stilā Gordona Gudvina versijā, kas 2012. gadā ieguva Grammy balvu kategorijā Labākais instrumentālais aranžējums. Uzstāsies solisti Aija Vītoliņa (Amber), Inga Bērziņa un Daumants Kalniņš, atskaņojot pasaulē populāras džeza kompozīcijas un standartus, kā Lady Is a Tramp, Mr. Bojangles, Feeling Good, Too Close For Comfort. Īpaši Vecgada koncertam Aija Vītoliņa un Daumants Kalniņš sagatavojuši duetu Baby, It’s Cold Outside, kuru komponists F. Lessers 1944. gadā bija iecerējis kā Ziemassvētku dziesmu. Savukārt Latvijā jauns un vēl nedzirdēts duets – Intars Busulis un Daumants Kalniņš atskaņos dziesmu Me & My Shadow, kas pasaules popdziesmu topā ir kopš 1927. gada.

Koncerta otrajā daļā bigbenda atskaņojumā skanēs džeza fantāzija par Mocarta Simfonijas g-moll tēmām, ko komponējis G. Gudvins. Par šo skaņdarbu diriģents Raitis Ašmanis saka: "Ļoti krāšņs aranžējums ir fantāzija par Mocarta populāro tēmu. Skaņdarbs ir ļoti smalks, pat neraksturīgs bigbendam." Vairākas solo dziesmas dziedās Jolanta Gulbe-Paškeviča un Intars Busulis. Koncerta noslēgumā orķestra Rīga bigbends uzstāsies kopā ar vokālo grupu Framest, un klausītājiem būs iespējams dzirdēt iemīļotās kompozīcijas Moanin, I Can’t Believe That You’re in Love With Me un Route 66. Koncerts RIGA JAZZ Vecgada noskaņās noslēgsies ar L. Koena Hallelujah! dziedājumu.

Koncerts RIGA JAZZ Vecgada noskaņās notiks 28. decembrī plkst. 19 Lielajā ģildē.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja