Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintaru koncertzālē izskanēs rokgrupas Pērkons un Liepājas simfoniskā orķestra programma

Dzintaru koncertzālē 4. septembrī izskanēs īpaša leģendārās rokgrupas Pērkons un Liepājas simfoniskā orķestra koncertprogramma, kurā daudzi grupas skaņdarbi pirmo reizi tiks atskaņoti kopā ar simfonisko orķestri. Dziesmu aranžijas šai programmai veido komponists Andris Sējāns.

"Grupa Pērkons ir Latvijas roka ikona, ko veido leģendāras personības. Sen gaidītā pirmā programma ar simfonisko orķestri – kurš gan cits, ja ne Liepājas simfoniskais!" saka LSO direktors Uldis Lipskis, savukārt Pērkona līderis un visu skaņdarbu autors Juris Kulakovs piebilst: "Programma atšķirsies no līdzīgiem projektiem ar to, ka tas būs simfoniskais orķestris un grupa Pērkons, nevis grupa Pērkons un simfoniskais orķestris. Tādējādi uzsvars ir uz vārdu "simfionizēts": simfoniskais orķestris atskaņos Pērkona mūziku."

"Ar nepacietību šo gaidu! Zinot Jura muzikāli kompozicionālo domāšanu, tam vajadzētu skanēt izcili. Dziesma Mēs pārtiekam viens no otra, kuru dziedāju jau Liepājā, apstiprināja, ka Andra Sējāna aranžējumi būs profesionāli, gaumīgi un Pērkona mūziku izjūtoši," atzīst LR kultūras ministrs un grupas solists Nauris Puntulis.

Skaņdarbus, kurus orķestrim aranžē Andris Sējāns, izvēlējies pats komponists. "Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu," savu izvēli skaidro komponists, kura daiļradē rokenrols nesaraujami savijies ar akadēmisko mūziku.

Programmā simfoniskā orķestra skaņās izskanēs gan klasiskie Pērkona hiti – Gandrīz tautasdziesma, Balāde par gulbi, Baletomānija, Zaļā dziesma, Dienišķā dziesma, gan mazāk zināmi skaņdarbi – Lidojums (Fly) un Tramvajs.

Leģendārajā Liepājas koncertvietā Pūt, vējiņi!, ar kuru saistīti daudzi Latvijas rokmūzikas spilgtākie notikumi, Latvijas roka veterānu Pērkons skaņdarbi pirmo reizi grupas vēsturē izskanēs simfoniskā orķestra koncertprogrammā izskanēs 27. augustā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja