Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 65.jubileju svinēs Gala koncertā

Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola aicina uz 65 gadu jubilejas Galā koncertu, kas notiks Lielajā ģildē 28.aprīlī plkst.18, noslēdzot jubilejas koncertu sēriju, informēja skolas direktors Juris Kaufelds.

Koncerta pirmā daļa veltīta kamermūzikai, un tajā uzstāsies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas (EDMV) audzēkņi, spēlējot gan solo, gan dažādos ansambļos. Savukārt otrajā daļā uzstāsies EDMV Simfoniskais orķestris diriģenta Normunda Dreģa vadībā. Dārziņskolas jaunie solisti muzicēs arī kopā ar orķestri, atskaņojot daļu no F.Šopēna Pirmā klavierkoncerta, K.Sen-Sānsa "Tarantellu" flautai un klarnetei, kā arī vēl citus skaņdarbus. Koncerta noslēgumā orķestra izpildījumā skanēs Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis", ko uzskata par  skolas himnu. Biļetes uz koncertu var nopirkt "Biļešu Paradīzes" kasēs, to cena sākot no Ls 2, skolēniem, studentiem un pensionāriem atlaide - 50%.

Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola dibināta 1945.gadā kā īpaši apdāvināto bērnu mūzikas vidusskola pie Latvijas Valsts Konservatorijas. Daudzus gadus tā dēvēta par Em.Dārziņa speciālo mūzikas vidusskolu. Kopš 1992.gada skolas nosaukums ir Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Emīla Dārziņa mūzikas skola, bet kopš 2002.gada tas skan īsāk: Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola. EDMV ir Latvijas galvenā mūzikas talantu skola. Kādreizējās mācību gaitas tajā ar lielu sirsnību atceras ievērojamais vijolnieks Gidons Krēmers, čellists Miša Maiskis un citas šodienas klasiskās mūzikas slavenības. Bijušie dārziņieši spēlē profesionālajos orķestros un kameransambļos, vada korus un dzied tajos, strādā par mācībspēkiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un citās augstskolās, mūzikas vidusskolās un citās mācību iestādēs. Skolas beigšanas diploms dod iespēju jaunajiem mūziķiem profesionāli pilnveidoties prestižās mūzikas augstskolās un meistarklasēs dažādās pasaules zemēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja